Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Buďte styloví, zařiďte si Gravatar!

Gravatar, neboli Globally Recognized Avatar je služba, díky které můžete mít svůj Avatar (obrázek diskutujícího v diskuzi) stále při sobě. Čím dál více webových stránek v dnešní době pohání redakční systém WordPress, ten má podporu Gravataru už přímo v sobě zabudovanou. Pokud tedy často komentujete na různých internetových stránkách, toužíte se odlišit, nebo jen chcete mít svůj avatar vždy v takových situacích při sobě, rozhodně si jej zařiďte.
Funguje to tak, že si vytvoříte účet a jako identifikátor bude použita vaše emailová adresa. V jakékoliv diskuzi podporující Gravatar se potom při zadání stejné emailové adresy a libovolného jména (nicku) ukáže váš Avatar a samozřejmě i text vašeho příspěvku. Je to taková vychytávka.

Jak si tedy zařídit globální avatar:

  1. Přejděte na stránku https://en.gravatar.com/site/signup/ a zadejte email, ke kterému chcete přiřadit avatar.
  2. Potvrďte aktivační email, který byl odeslán na vámi zadanou adresu
  3. Vyplňte přihlašovací jméno a heslo
  4. Dostanete se na stránku pro správu vašich avatarů
  5.  Klikněte na „Add one by clicking here!
  6. Vyberte odkud chcete obrázek nahrát
  7.  Ořízněte obrázek
  8. Nyní je nutno zařadit, zda váš obrázek by mohl někoho pohoršovat nebo by dokonce někdo mohl utrpět psychickou ujmu po shlédnutí vašeho avataru. Pokud se to vašeho obrázku netýká, zvolte možnost G.
  9.  Tak a máte hotovo

Teď už stačí vyzkoušet váš nový avatar třeba právě v diskuzi pod tímto článkem!

Written by:

Published on: 26.3.2012

Filled Under: Hlavní strana, návody