Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Nová řešení Lenovo Enterprise Solutions poskytují solidní základ pro rostoucí firmy

Praha, 27. května 2015 – Společnost Lenovo, která je třetím největším poskytovatelem serverového hardware x86 na světě, uvádí novinky v portfoliu svých škálovatelných, vysoce výkonných serverů X6. Spolu s řadou podnikových řešení připravených pro využití nezávislými dodavateli software (ISV) včetně nabídky optimalizované pro SAP HANA představují tyto produkty vlajkovou loď Lenovo. Aktualizované systémy Lenovo pro servery X6 zahrnují dva výpočetní uzly Flex System X6 a dvojici rackových serverů System x. Oba jsou spravované pomocí nedávno představeného systému pro snadnou správu Lenovo XClarity. Tyto inovace zvýší výkon a rychlost nasazení při náročných pracovních úlohách, jako je práce v cloudu, s databázemi, ERP, vizualizacemi a obchodními analýzami.

„Rychlé tempo změn v prostředí dnešních podnikových datových center klade důraz na technologii celé infrastruktury a také na IT rozpočty,“ říká Ondřej Lorenc, Client Technical Sales, x86 Enterprise Business Group. „Nové servery Lenovo X6 zajistí výkon, agilitu a odolnost potřebnou pro plynulý chod kritických aplikací, čímž našim klientům poskytnou výhodu a možnost zvítězit i v extrémně konkurenčním prostředí.”

Lenovo servery_rodina

Rackové servery Lenovo X6 – modulární architektura „knih“

Vysoce výkonné rackové servery Lenovo X6, Lenovo System x3850 X6 se čtyřmi procesory a Lenovo System x3950 X6 s osmi jsou vyrobeny v oceněném modulárním designu. Tento vysoce flexibilní design umožňuje jednoduše vyměnit výpočetní část serveru pro osazení procesorů nové generace, což snižuje pořizovací náklady a eliminuje potřebu nákupu nového serveru. Tato inovativní modulární architektura navíc umožňuje jednoduše vylepšovat další klíčové komponenty, jako jsou úložiště, rozšiřující karty v plné i poloviční výšce, ventilátory a napájecí zdroje bez nákladů, které by představovalo kompletní nahrazení systému. Tento průkopnický design systému také umožňuje využívat procesorové technologie nových generací v jednom šasi.

Tyto servery jsou osazeny nejnovějšími procesory z rodiny Intel Xeon E7-4800 v3 a poskytují novou úroveň výkonu a bezproblémovou rozšiřitelnost a až o 50 % vyšší výkon[1] než systémy předchozích generací. Díky podpoře nejnovější technologie operační paměti DDR4 a až 192 DIMM slotům mohou tyto systémy pohánět i ty nejkritičtější úkoly náročné na paměť zařízení včetně náročných databází a analýz. Pokročilá spolehlivost, dostupnost a funkce pro provozuschopnost (RAS), jako jsou například Memory Page Retrieve, Consumed Error Recovery a Upward Integration Modules, snižují náklady na technickou podporu a zvýší dobu provozuschopnosti systému.

 

Lenovo Flex System X6 – škálovatelné výpočetní uzly

Výpočetní uzly Lenovo Flex System X6, včetně Flex System x480 X6, který je škálovatelný na 4socketový systém, a Flex System x880 X6, prvního škálovatelného 8socketového blade serveru běžícím na procesorech Intel Xeon, nabízí firmám špičkovou výkonnost ve vysoce flexibilní architektuře, která poroste spolu s jejich podnikáním. Díky nejnovějším procesorům z rodiny Intel Xeon E7-8800/4800 v3 jsou tyto výpočetní uzly vybaveny až 144 jádry a poskytují vyšší výkon aplikacím, které vyžadují pro pracovní procesy nejvyšší úrovně výkonu, kapacity paměti a vysokou odolnost.

 

„Vyvinuli jsme rodinu procesorů Intel Xeon E7 v3,  abychom splnili požadavky firem na výkon, vyšší spolehlivost a škálovatelnost podnikové výpočetní techniky a reagovali na růst objemů analytiky prováděné v reálném čase,“ říká Ondřej Lorenc. „Nabídka společnosti Lenovo v oblasti flexibilních serverů X6 fungujících na procesorech z řady Intel Xeon E7 v3 přináší výkon a schopnosti vnitřní paměti, které umožní začlenit neustále rostoucí objemy podnikových dat do vnitřní struktury podniku.“

Optimalizovaná řešení pro SAP HANA

Nová řešení optimalizovaná pro SAP HANA, která fungují na základě serverových platforem Lenovo System x3850 X6 a System x3950 X6 nabízí konfigurace se SAP certifikací, která poskytuje bezprecedentní výkon a škálovatelnost. V kombinaci se službami Lenovo Enterprise Solution mohou být tato řešení pro intenzivní pracovní zátěž v provozu během pár dní a pomáhat zákazníkům v rychlém zapojení nových aplikací SAP HANA a zjednodušení průběžné správy SAP HANA infrastruktury.

Lenovo také nabízí řešení SAP ve spolupráci s EMC:

  • SAP HANA Data Center Integration (TDI) na míru s EMC
  • EMC VSPEX pro tradiční prostředí SAP

 

Další podniková řešení určená pro ISV

Kromě SAP a EMC spolupracuje společnost Lenovo s dalšími předními firmami v oboru, jako je Microsoft, VMware, a Citrix, aby mohla nabídnout kompletní otestovaná řešení pro infrastrukturu, která využívá servery, úložiště a síťový hardware Lenovo. Tato předpřipravená řešení zjednodušují a snižují náklady na implementaci, čímž dovolují organizacím s napjatými IT rozpočty soustředit se na potřeby svého podnikání. Tato řešení zahrnují:

  • Lenovo Solution pro souborový server Microsoft Scale Out File Server
  • Lenovo Solution pro Microsoft SharePoint Server 2013
  • Lenovo Solution pro Microsoft Exchange Server 2013
  • Lenovo Solution pro VMware vCloud Suite 6.0
  • Lenovo Solution pro VMware Horizon 6.0
  • Lenovo Solution pro Citrix XenDesktop 7.6
  • Lenovo Solution pro Microsoft SQL Server 2014
  • Lenovo Solution pro inženýrské analýzy
  • Lenovo Solution pro ANSYS
  • Lenovo Solution pro finanční služby
  • Lenovo Solution pro oblast medicíny a farmacie

 

Lenovo XClarity – Jednoduchá a automatizovaná správa systémů

Lenovo XClarity je ideálním řešením pro malé i velké podniky, poskytovatele služeb a organizace státní správy. Lenovo XClarity řeší kritické požadavky zákazníků včetně nutnosti centralizovat a zjednodušit správu hardwarových zdrojů a zrychlit cloudová úložiště a tradiční rozmístění infrastruktury. Poskytuje přehled a kontrolu externích fyzických zdrojů, stejně jako nástroje vyšší úrovně pro správu. Nové řešení je dostupné ve dvou verzích – Lenovo XClarity Administrator a Lenovo XClarity Pro, a podporuje nové vysoce výkonné X6 servery Lenovo.

Dostupnost

Servery System x3850 X6 a System x3950 X6, Flex System x480 X6 a Flex System x880 X6 budou na českém trhu dostupné od konce května 2015.
Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku:www.facebook.com/lenovocz. Informace o Lenovo teamu pak naleznete na www.lenovoteam.cz. Nově byly spuštěny stránky www.thinkserver.cz, které přinášejí nabídku serverů společnosti Lenovo.
O společnosti Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 46 miliard USD, je lídr v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony, tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.

 

Written by:

Published on: 31.5.2015

Filled Under: tiskové zprávy