Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Lenovo představilo na celosvětové konferenci Tech World vizi ekosystému propojených zařízení

Praha, 28. května 2015 – Společnost Lenovo na své první technologické konferenci Lenovo Tech World představila řadu nových zajímavých produktů a prezentovala unikátní koncepty, které změní způsob, jakým lidé pracují s technologiemi. Konference spojila tisíce fanoušků, médií, partnerů a dodavatelů z celého světa a přinesla pohled na budoucnost tohoto odvětví předních společností, jako jsou Intel, Microsoft a Baidu.

Zařízení budoucnost

Společnost Lenovo přichází s konceptem chytrých hodinek, který je prvním krokem na cestě k více použitelným chytrým hodinkám. Jedná se o první chytré hodinky se dvěma monitory, přičemž druhý monitor odstraňuje omezení fyzických rozměrů hlavní obrazovky. Využívá optického odrazu pro vytvoření virtuálního obrazu na druhé obrazovce a umožňuje uživateli vidět text 20krát větší než je skutečná velikost a tím využívat více informací. Uživatelé tak mohou například prohlížet mapy, fotky nebo dokonce sledovat videa. Společnost Lenovo na vývoji spolupracovala s klíčovými technickými partnery a zároveň navrhla svůj vlastní křemíkový čip pro zmenšení součástek a vytvoření ještě výkonnějších hodinek.Kromě produktů dostupných v letošním roce umožnila společnost Lenovo účastníkům konference podívat se, jak pracuje na třech nových výzkumných a technologických projektech.

Kromě nositelných zařízení představila společnost Lenovo také svoje řešení pro větší využití chytrých telefonů a jejich větší podobnost s osobními počítači díky představení produktového konceptu Smart Cast. Zatímco dnes jsou smartphony omezeny náročností obsahu, nový koncept mění toto zažité paradigma tím, že dává uživatelům k dispozici telefon se zabudovaným laserovým projektorem, infračerveným senzorem a výkonnými algoritmy. Tato vůbec první technologie na světě otevírá zcela nový rozměr interakce, se kterou je možné skrze telefon vytvořit na stole velkou virtuální dotykovou obrazovku a na ní pak dále pracovat se specifickými aplikacemi včetně kalkulačky, kreslení, psaní poznámek a dokonce provádět určité úpravy v programu Microsoft PowerPoint. Při využití samotného projektoru je možné přeměnit stěnu pokoje na vlastní kino a sledovat videa, promítat prezentace, hrát hry pomocí gest rukou nebo uspořádat videohovor s různým obsahem na obou obrazovkách.

Jako poslední Lenovo prezentovalo koncept chytrých bot, jeden z produktů internetu věcí, který nově propojuje hardware, software a aplikace.

Lenovo_ThinkPad 10

Nové produkty šité na míru individuálním požadavkům

V souvislosti s tím, jak se zařízení stávají osobnějšími, oznámila dceřiná společnost Motorola Mobility zpřístupnění exkluzivního online designového studia pro vytváření vlastního designu smartphonů Moto Maker v Číně. Čínští zákazníci se tak mohou prakticky ihned přihlásit na stránky motomaker.com a vytvořit si svůj vlastní jedinečný design Moto X.

V roce 2014 oznámila společnost Lenovo vytvoření samostatné společnosti ShenQi, která zahájila svou činnost v rámci internetového obchodního modelu založeného v dubnu v Číně. Společnost ShenQi se zaměřuje na integraci softwaru a hardwaru pro jedinečné uživatelské zkušenosti a vývoj produktů spadajících do oblasti internetu věcí (IoT) zaměřených na podporu chytrého domácího ekosystému. Speciálně pro zařízení spadající pod IoT bude společnost ShenQi vyvíjet nositelná zařízení a produkty pro inteligentní dopravu a kancelář.

Se vznikem více specializovaných zařízení vytváří Lenovo také zařízení vyvinutá pro jedinečné potřeby podnikových uživatelů. Společnost Lenovo představila nový tablet ThinkPad 10. Modernizované vylepšení tabletu včetně nové technologie ThinkPad Pen Pro dává uživatelům možnost zvolit si způsob zadávání s rychlostí a přesností, stejně jako rychlé nabíjení baterie a zabezpečení na firemní úrovni.

Spolu s udáváním směru v hardwarových vylepšeních pokračuje Lenovo a jeho partneři s vývojem softwarových řešení zaměřených na uživatele, a to zejména v oblasti možností alternativního vstupu skrz hlas, dotykovou obrazovku a pero.

Lenovo phone with projection

WRITEit zvládne i jeden z nejtěžších světových jazyků

Společnost Lenovo oznámila, že dalším krokem cestě slučování funkcí jednotlivých zařízení (tzv. koncept „3-1“) bude nová softwarová funkce, která spojí dohromady hlasovou a psanou technologii pro lepší uživatelský zážitek na 8palcovém tabletu YOGA Tablet 2 s operačním systémem Android a technologií AnyPen pro standardní čínštinu. Až dosud byl hlasový vstup s pomocí čínských jmen náročným úkolem vzhledem k existenci téměř 7000 běžně užívaných znaků, ze kterých se jen 50 vyskytuje bez homonym. To představuje mimořádnou výzvu pro aplikace pro rozpoznávání hlasu, což je důvod, proč je aplikace WRITEit pro standardní čínštinu zvláště užitečná. S aplikací Lenovo WRITEit a technologií Fusion Input mohou uživatelé snadno použít gesta a kontext pro definování a opravení výsledků rozpoznávání hlasu přímo na obrazovce.

Cortana debutuje s aplikací Lenovo REACHit

Lenovo představilo nové spojení inteligentní osobní asistentky Cortana s aplikací Lenovo REACHit. REACHit rozšiřuje možnosti vyhledávání Cortany pro zařízení fungující na operačním systému Windows 10 s aplikací REACHit pro sdílení obsahu mezi jakýmkoliv počítačem nebo tabletem Lenovo a mnoha hlavními cloudovými službami. Tato exkluzivní integrace platforem dává Cortaně mnohem větší inventář informací, čímž otevírá zcela novou úroveň kontextového vyhledávání a dává uživatelům komplexní a bezproblémovou cestu pro vyhledávání jejich osobního digitálního obsahu.

Nové vymezení reality s technologií Intel RealSense

Společnost Lenovo vybudovala silné a dlouhotrvající partnerství s lídry ve svém oboru, jako je Intel, aby mohla definovat a vyvíjet nová technologická řešení. Přirozené lidské projevy, jako jsou gesta, řeč nebo výrazy obličeje se čím dál častěji stávají funkčními přihlašovacími metodami, a společnost Intel vede významnou práci v této oblasti se svými kamerami a softwarem Intel RealSense. Kamery Intel RealSense jsou dostupné jako volitelné vybavení k mnoha zařízením Lenovo, včetně notebooků a stolních počítačů All-in-One a umožňují nové způsoby interakce, včetně přihlášení bez použití hesla se systémem Windows* Hello běžící ve Windows* 10, při hraní her, zábavě nebo videohovorech.

Smartwatch concept_1

Nové logo pro nové Lenovo

Konference Tech World završila desetiletí dlouhodobého, mnohostranného vývoje společnosti Lenovo. Společnost se dramaticky změnila z původně výhradně počítačové firmy, která nedávno oslavila 10leté výročí své akvizice počítačové divize společnosti IBM. Tato počáteční akvizice pomohla společnosti Lenovo stát se technologickým lídrem s obratem 46 miliard dolarů ročně a jednou z největších společností zaměřenou na uživatelskou elektroniku vůbec. Tento moment byl také pobídkou k rozvíjení nových podniků a zařízení, včetně divize chytrých telefonů a serverů podpořených akvizicí společnosti Motorola Mobility a divizí serverů x86 od IBM v roce 2014. Z tohoto důvodu si společnost Lenovo vybrala konferenci Tech World jako první událost, na které představila své nové logo. Více osobní, poutavé logo zaměřené na spotřebitele reflektuje osobnost společnosti Lenovo a zahrnuje také její bohaté dědictví akvizic a DNA originálních inovací.

Lenovo_smartphone concept 2

O společnosti Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 46 miliard USD, je lídr v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.

Written by:

Published on: 1.6.2015

Filled Under: tiskové zprávy