Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

ASUS ZenFone Zoom, telefon s 3x optickým zoomem v tenkém těle

ASUS ZenFone Zoom je v základu smartphone s 5,5″ Full HD displejem a čtyřjádrovým procesorem Intel Atom Z3580, kterému asistují 4 GB RAM. Úložiště pro vaše data má kapacitu 64 GB. Přibližování bez ztráty kvality při focení prakticky nebylo doposud možné. Když už, vždy se jednalo o neohrabaná tlustá zařízení. Dalším pokusem je ASUS ZenFone Zoom s 3-násobným optickým přiblížením a hlavně přijatelnou tloušťkou, necelých 12 mm. Ostatně, jedná se o nejtenčí telefon s trojnásobným optickým zoomem na světě.

ZenFone_Zoom_ZX551ML_Black_1

Zadní kožené straně dominuje výrazný kruhový fotoaparát s rozlišením 13 MPx. Design příjemně doplňuje hliníkový rámeček. Displej kryje vůči škrábancům ochranné sklo Corning Gorilla Glass 4.

Fotoaparát

ZenFone Zoom je vybaven trojnásobným optickým zoomem při ohniskové vzdálenosti 28-84 mm. To je velice užitečné v případě, kdy se k místu nemůžete dostat dostatečně blízko, nebo potřebujete vyfotit detail. Jako příklad si dejme třeba ZOO, kdy si chcete vyfotit medvěda z blízka, ale samozřejmě nemůžete. Klasický digitální zoom je alternativou k ořezu v počítači, tedy sníží kvalitu. Optický zoom pracuje na principu čoček s různou ohniskovou vzdáleností, tedy fotky mají stále 13 MPx.

ZenFone_Zoom_ZX551ML_Black_21

Technologie automatického zaostřování pomocí laseru umožňuje uživatelům zaznamenávat zcela ostré fotografie za pouhých 0,03 sekundy. Samozřejmě rychlost je za ideálních podmínek a při reálném použití bude zaostření mnohem pomalejší.

Objektiv smartphonu ZenFone Zoom s 10 optickými členy vytvořila japonská společnost HOYA. Systém
asférických, lisovaných skleněných čoček využívá speciální techniku „D-cut“. Objektiv se při něm spáruje
se dvěma přesnými krokovými motory a poté je ukryt do periskopického uspořádání, což zvyšuje průchod světla a přispívá k dosažení co nejvyšší kvality fotografií. Nechybí ani optická stabilizace obrazu, kterou oceníte nejen při natáčení videa.

Výkonný hardware a konektivita

64-bitový čtyřjádrový procesor s taktem až 2,3 Ghz nabídne dostatek výkonu pro jakoukoliv aplikaci.
Pozadu nezůstává ani konektivita telefonu – díky podpoře všech evropských LTE sítí můžete
stahovat data rychlostí až 150 Mb/s. Samozřejmě pokud vám to FUP vašeho operátora umožní… Díky nejnovějšímu bezdrátovému standardu WiFi 802.11ac naplno využijete i Wi-Fi s ultrarychlým internetem nebo pro rychlou komunikaci v rámci domácí sítě.

Za zmínku stojí také funkce rychlého nabíjení 3000mAh baterie ASUS BoostMaster, která umožňuje nabít baterii na 60 % za pouhých 39 minut. Pokud tedy zapomenete strčit mobil večer do nabíječky, napravíte to snadno ráno před snídaní, a nemusíte se bát, že vám během dne dojde energie.

ZenFone Zoom_ZX551ML_Black_ (48)

Příslušenství

Zenflash – externí xenonový blesk

K ještě lepším fotkám dopomůže uživatelům modelu ZenFone Zoom příslušenství Zenflash, které je
součástí balení. Jde o xenonový blesk, který je stokrát jasnější než klasické LED přisvícení v klasických
smartphonech. I v noci nebo v tmavých prostorech zajistí světelné podmínky, které se blíží skutečnému
dennímu světlu. Dokáže osvětlit objekty až do vzdálenosti 2,4 metrů. Navíc umožňuje přizpůsobit jas
blesku manuálně (GN1 až GN4.8). Zenflash má vlastní rozhraní poskytující snadné nastavení času, ISO
nebo expozice. Zenflash má zabudovaný kabel pro synchronizaci záběrů. K tělu telefonu se připevňuje za
pomoci magnetu. Výhodou je i to, že ho před použitím nemusíte nabíjet.

Cena a dostupnost

ZenFone Zoom se již prodává za 14 990 Kč s DPH.
Graf ceny produktu Asus ZenFone Zoom ZX551ML poskytuje server Heureka.cz

Written by:

Published on: 24.5.2016

Filled Under: novinky