Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Stáhněte si Messenger Lite, odlehčený kecálek bez nesmyslů

Máte už dost zasekaného Facebook Messengeru, který zabírá spoustu místa? Pak máte štěstí, protože Facebook svůj Messenger Lite určený původně pro rozvojové země, rozšířil i o Českou republiku. Žádnou symboliku v tom ale nehledejte, celkem bylo nově přidaných zemí 132, mimo jiné včetně Německa.

Hlavním cílem bylo nabídnout uživatelům se starými, nevýkonnými nebo jinak omezenými přístroji plně funkční Messenger bez záseků. Všechny ty emoji, samolepky, stories, foťáky a nesmysly prostě berou hodně výkonu. Když se program pro chatování seká i na těch nejvýkonnějších telefonech současnosti, je asi něco špatně, proto jsem Messenger s povděkem přijal i já!

Úplně ale nechápu logiku Facebooku, kdy první totálně zaseká Messenger nesmysly, že se nedá používat. Pak vydá odlehčenou verzi, nechá tam samolepky, ale klávesnici s klasickými emoji už ne. Stejně tak chybí barvy chatů, přezdívky, floating icon a další užitečné funkce, u kterých nevěřím, že žerou tolik výkonu. Notifikace na mém Samsungu fungují také dost podivně. Takže opět díky za nic Facebooku…

Messenger Lite je v podstatě pouze chat s jednoduchým posíláním obrázků, samolepkami i velkými palci.

Messenger Lite pro Android ke stažení zde

Written by:

Published on: 30.4.2017

Filled Under: novinky

,