Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Huawei představuje novou sérii notebooků řady MateBook


Společnost Huawei, třetí největší výrobce smartphonů na světě, dnes na tiskové konferenci v Berlíně představila trojici nových notebooků řady MateBook: Huawei MateBook X, Huawei MateBook E a Huawei MateBook D. Elegantní výkonná zařízení MateBook X a MateBook D jsou vybavena speciální audio technologií Dolby Atmos Sound System, navrženou ve spolupráci se společností Dolby. MateBook E je druhou generací 2v1 zařízení Huawei.

„Huawei MateBook X a MateBook D s novým atraktivním designem a špičkovým výkonem jsou prvními zařízeními, které disponují působivým audio systémem Dolby Atmos Sound System. MateBook X, MateBook D a MateBook E perfektně doplňují portfolio našich smartphonů, wearables a chytrých IoT řešení a splňují požadavky našich zákazníků na propojený svět,“ uvedl Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Huawei MateBook X

MateBook X je 13palcový notebook se sedmou generací procesoru Intel® Core™ i7 nebo i5, který se vyznačuje stylovým designem s poměrem displeje k tělu zařízení 88 %, 4,4mm rámečky a s poměrem stran 3:2. Zařízení je vybaveno 2K displejem s ochranným sklem Gorilla Glass a „eye comfort“ technologií. Zařízení disponuje 41,4 Wh baterií. Huawei MateBook X je také první PC s audio technologií Dolby Atmos Sound System a reproduktory navrženými ve spolupráci se společností Dolby.

„Jsme hrdí na to, že jsme ve spolupráci s Huawei mohli představit světu technologii Dolby Atmos Sound System,“ uvedl Giles Baker, Senior Vice President, Consumer Entertainment, Dolby Laboratories. „Nejedná se o běžný audio systém v notebooku. Usilovně jsme pracovali na kompletním řešení, které zajistí dokonalé sladění hardwaru a softwaru. Výsledkem je úchvatný a pohlcující audio zážitek, na který jsme náležitě pyšní.“

Společnost Huawei do spouštěcího tlačítka Huawei MateBook X rovněž úspěšně integrovala senzor otisku prstů. Ve spolupráci s Windows Hello, novou funkcí Windows 10, se mohou uživatelé přihlásit do zařízení jedním dotykem. Vestavěný MateBook Manager u vybraných modelů navíc umožňuje efektivní propojení mezi MateBookem a jinými Huawei zařízeními, zatímco standard 802.11ac a 2×2 MIMO zabezpečuje rychlý a spolehlivý internetový signál. Huawei MateBook X byl představen v barvách Prestige Gold, Space Gray a Rose Gold.

Huawei MateBook E

MateBook E je druhou generací Huawei zařízení 2v1, která se vyznačuje novými funkcemi včetně klávesnice Folio s kloubem, který je nastavitelný v rozsahu 160 stupňů. Klávesnice byla představena v modré, hnědé a růžové barvě. Počet dokovacích konektorů na klávesnici se snížil ze sedmi na tři. Huawei MateBook E je vybaven sedmou generací procesoru Intel® Core™ i5, 2K dotykovým displejem a poměrem displeje k tělu zařízení 83 %.

Zařízení přináší také výborný multimediální zážitek díky Dolby Audio Premium technology, disponuje 33,7Wh baterií a využívá nezávislý šifrovací klíč k ověřování otisku prstů pro vyšší zabezpečení. Huawei MateBook E je vybaven řadou příslušenství, včetně zcela nového multifunkčního doku MateDock 2 a stylusu MatePen. MateBook E byl představen v barvách Titanium Gray a Champagne Gold.

Huawei MateBook D

MateBook D je 15,6palcový notebook s tloušťkou 16,9 mm s 6,2mm úzkými rámečky. Vyniká širokými pozorovacími úhly 178 stupňů a poměrem displeje k tělu zařízení 83 %. Notebook je vyroben ze slitiny hliníku a bylo představeno ve třech barvách: Space Gray, Champagne Gold a Aurora Blue. Notebook využívá full-size chiclet klávesnici a vyniká systémem Dolby Atmos Sound Systém s reproduktory navrženými ve spolupráci s Dolby.

Huawei MateBook D je vybaven sedmou generací procesoru Intel® Core™ i7 nebo i5, vybrané modely pak disponují grafickou kartou NVIDIA GeForce 940 MX s 2 GB GDDR5 video paměti pro hraní her. Baterie disponuje 43,3 Wh. Huawei MateBook D je dodáván s předinstalovanými Windows 10 a je vybaven digitálním osobním asistentem Cortana, který spravuje schůzky v kalendáři a posílá emaily a textové zprávy.

Klíčové vlastnosti představených notebooků řady MateBook:

Huawei MateBook X: stylový design s poměrem displeje k tělu zařízení 88 % a 4,4mm rámečky, 13palcový notebook se sedmou generací procesoru Intel® Core™ i7 nebo i5, Dolby Atmos Sound System a inovativní dotykové spouštěcí tlačítko s nezávislým šifrovacím čipem.

Huawei MateBook E: Elegantní notebook 2v1 s poměrem displeje k tělu zařízení 84 %, nová klávesnice Folio s nastavitelným úhlem až o 160 stupňů, sedmá generace procesoru Intel® Core™ i5 nebo m3 procesory a 2K dotykový displej.

Huawei MateBook D: 15,6palcový notebook s poměrem displeje k tělu zařízení 83 % a 178stupňovým pozorovacím úhlem, sedmá generace procesoru Intel® Core™ i7 nebo i5, volitelná grafická karta NVIDIA GeForce 940MX Graphics, Dolby Atmos Sound System.

Dostupnost jednotlivých modelů a variant na českém trhu zatím není stanovena.

Written by:

Published on: 23.6.2017

Filled Under: tiskové zprávy

,