Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

MirrorLink® – certifikovaná zařízení

Během testu nové Škody Superb III. generace jsem narazil na problém v podobě neúplných informací ohledně smartphonů s certifikací MirrorLink®. Sami jsme testovali se zařízením Samsung Galaxy Note 2, u kterého jsme se domnívali, že je podporováno. Kontaktoval jsem tedy oddělení pro Mobilní aplikace a infotainmenty ve Škodě Auto, které mi poskytlo oficiální stanovisko:

mirrorlink

Mirrolink je dohodnutá platforma pro výrobce vozidel a telefonů, sdružených v organizaci Car Connectivity Consortium (CCC), a výsledkem jejich spolupráce je standard technologie MirrorLink® pro připojení smartphone k audiovizuálním systémům automobilu, umožňující částečnou integraci podporovaných aplikací smartphone a jejich ovládání například tlačítky na volantu nebo pomocí tlačítek na přístrojové desce či na obrazovkách multimediálních systémů v automobilu.

Toto konsorcium je dobrovolným spojením výrobců a automobilů, a proto nezahrnuje ani všechny výrobce automobilů, ani všechny výrobce telefonů (tuto platformu nepodporuje mimo jiné například firma Apple, jejichž telefony jsou mezi zákazníky velmi rozšířené). To některým zákazníkům v některých případech znemožňuje využití této platformy, stejně jako fakt, že tuto platformu musí podporovat i aplikace nainstalovaná ve smartphonu.

Telefony a podporované aplikace jsou v rámci Škoda Auto pravidelně testovány, Škoda Auto požaduje, aby telefon splňoval standard MirrorLink® 1.1 a vyšší, aktuální  seznamy platformově podporovaných výrobců, telefonů a aplikací naleznete na stránkách konsorcia CCC: http://www.mirrorlink.com, nebo v tabulce pod článkem.

Mirrorlink® - smartphone

VýrobceModel
FujitsuArrows NX
HTCOne M9
HTCOne M8
HTCOne M8 EYE
HTCOne M7
HTCOne E8
HTCDesire EYE
HTCDesire 820
HTCDesire 820 Mini
HTCDesire 816
HTCDesire 620
SamsungGalaxy Note 4/Edge
SamsungGalaxy S6 Edge
SamsungGalaxy S6
SamsungGalaxy S5
SamsungGalaxy S5 Mini
SamsungGalaxy S4 Mini
SamsungGalaxy A7
SamsungGalaxy A5
SamsungGalaxy A3
SonyXperia Z3
SonyXperia Z3 Compact
SonyXperia Z3 Tablet compact

Written by:

Published on: 21.6.2015

Filled Under: Hlavní strana, Inteligence v autech, Nezařazené