Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Windows 8 Developer Preview na virtuálním počítači

Vím, že je už těch Windowsů všude plno, ale i tak se přidávám ještě s návodem na to, jak si nainstalovat právě tento OS na virtuálním stroji pomocí programu s názvem VirtualBox. VirtualBox je program na vytváření virtuálních počítačů, prakticky jediné co potřebujete je 4GB+ RAM, aby to stálo trochu za to a co je nejlepší, je zdarma. Stáhnout si jej můžete zde.

Vytvořil jsem video, kde je zachycená celá instalace Windows 8 od vytvoření virtuálního počítače až po samotné naběhnutí Metra, pěkně krok po kroku. Na videu nejsou ale moc dobře čitelné popisky, proto jsem vypsal i základní body v tvoření virtuálního PC, zbytek doufám že už zvládnete sami pomocí videa, není na tom opravdu nic těžkého.

  1. Spustit VirtualBox
  2. Nový
  3. Další
  4. Název: Windows 8; Operační systém: Microsoft Windows; Verze Windows 7 (pokud máte staženou 64 bitovou verzi Windows 8 tak zvolte Windows 7 (64 bit)
  5.  RAM: 32 bitové – 1GB, 64 bitové – 2GB RAM je minimum. Pokud na to máte stroj, tak více.
  6. Další – vytvořit nový pevný disk
  7. Další – VDI (VirtualBox Disk Image)
  8. Další – Dinamically allocated
  9. 20GB
  10. Create
A konečně se tedy dostáváme k tomu videu:

 Případné otázky směřujte do komentářů pod článkem.

Written by:

Published on: 21.9.2011

Filled Under: Hlavní strana, návody, Windows 8