Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Zkratky na Gmail

Gmail je jeden z nejoblíbenějších a nejvíce používaných emailů vůbec a já vám dnes poradím jednu vychytávku. Funkce se zabývá tím, jak co nejrychleji dosáhnout určitého cíle. Jsou to klávesové zkratky.

Po stisknutí otazníku (?) pomocí klávesové zkratky (Shift + ,) se vám zobrazí takovéto informační okno. Zkratek které vám zrychlí práci s emailem je celá řada. Na výběr je od ukládání konceptu, označení důležité zprávy, odpovědět všem až po přidávání konverzace do úkolů a mnoho dalšího.

Pro použití zkratek je potřeba je nejdříve povolit. Tlačítko na povolení je ve žlutém pruhu nad zkratkami. Vidět jde i na obrázku.

Pokud přece jen raději jezdíte myší, nebo napíšete pár emailů denně, nevadí! Berte tento článek jako informační a pro rozšíření obzorů. Nikdy nevíte, kdy se vám budou tyto funkce hodit… Pro lidi kteří jsou na klávesové zkratky zvyklí a píšou emaily často, ti se bez nich neobejdou a i pro normálním uživatelům může zvyknutí si na ně přinést určitou úsporu času a pohodu při práci. Rozhodně je to další + pro Gmail.

Written by:

Published on: 2.9.2011

Filled Under: Hlavní strana, návody, vychytávky