Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

V otázce mobilních inovací není IT a podnikání v souladu

Nová studie společnosti Symantec a Economist Intelligence Unit zdůrazňuje nutnost inovací mobilních technologií pro rozvoj konkurenceschopnosti

Praha 14. ledna 2013. Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámil výsledky studie Fonts of Innovation – Mobile Development in the Business, která zkoumá téma mobilních inovací v rámci organizací v regionu EMEA. Podnikání je stále více závislé na používání inteligentních mobilních technologií, potřeba podniků udržet konkurenceschopnost přináší nutnost generovat nové nápady pro jejich mobilní vývoj. Inovace v rámci organizací se rozšiřuje díky snadné dostupnosti a BYOD (Bring Your Own Device) trendům, kdy zaměstnanci používají své vlastní zařízení v práci. Studie poukazuje na rozpor mezi postavením IT a zbytkem podniku, pokud jde o mobilní vývoj. Méně než 10 procent respondentů, kteří nejsou na pozici v IT, věří, že jejich IT kolegové jsou v této oblasti “vysoce inovativní”.
Studie, kterou zveřejnila Economist Intelligence Unit a sponzorovala ji společnost Symantec, poukazuje na další oblasti konfliktu. Více než polovina respondentů věří, že IT oddělení jsou vlastně odpůrci všech novinek a nápadů v mobilních technologiích, které mohou přinášet pracovníci z jiných částí podniku. Toto napětí se objevilo nejvíce ve firmách poskytujících finanční služby. 62 procent respondentů z tohoto odvětví říká, že IT oddělení brojí proti nápadům, které pocházejí z jiných částí organizace. Skutečně téměř polovina (46%) IT zaměstnanců ze všech odvětví připouští, že to je problém.
„Směrování moderních technologií stále více do konzumní oblasti a zavádění BYOD vedou k pronikání inteligentních zařízení a mobilní technologií do podnikání, a to bude mít i nadále značný dopad na organizace“ říká Greg Day, bezpečnostní ředitel pro region EMEA společnosti Symantec.“ Inovace mobilních technologií pomůže řídit obchodní úspěch v organizacích a bude vyžadovat spolupráci mezi IT a podnikáním v oblastech týkajících se tématu moderních, konkrétně mobilních technologií.“
Klíčová zjištění z výzkumu:

  • Pokud jde o mobilní inovace existuje mezi IT a non-IT profesionály rozpor. Méně než 10% non-IT respondentů věří, že IT je „vysoce inovativní“ v této oblasti. Více než jedna polovina si myslí, že IT pracovníci jsou negativní vůči novým mobilním návrhům od jiných. Toto napětí je patrné především ve firmách poskytujících finanční služby.
  • Zdroje inovačních nápadů se liší v závislosti na typu příslušných služeb. Oddělení IT se zdá být hlavním iniciátorem nápadů na zlepšení mobilní práce zaměstnanců v rámci organizace. Pokud se jedná o využití mobilních technologií ke zlepšení součinnosti se zákazníky, je hlavním zdrojem nápadů marketing a obchod.
  • Zrnko naděje: IT již nebude izolováno. Nadějným znamením je to, že IT oddělení bude mnohem méně izolované v rámci organizací, než dříve. Přibližně jedna třetina respondentů tvrdí, že IT pracovníci „extrémně spolupracují“ ve vývoji mobilních služeb, zatímco pouze 13% si myslí, že tato situace byla před dvěma lety.
  • Odpověď spočívá ve spolupráci. Přestože je evidováno napětí mezi IT a podnikáním, je zřejmé, že skutečné mobilní inovace vyžadují aktivní spolupráci všech IT i non IT pracovníků.

„Konkurence často pomáhá podpořit lepší inovace, ale mohla by být kontraproduktivní, pokud jsou IT a business uzavřeny vzájemným nápadům pro mobilní vývoj“ říká Denis McCauley, ředitel Global Technology Research v Economist Intelligence Unit a dodává, že je pravděpodobně na straně IT, aby udělalo první krok k inovaci.
Studie zahrnuje výsledky analýzy odpovědí 280 vedoucích pracovníků z regionu EMEA, kteří reprezentují IT pozice i výkonný management společností ze všech oblastí podnikání.
Kompletní studii najdete na:
http://www.managementthinking.eiu.com/fonts-of-innovation.html#ixzz2HStX3MbK
Další zdroje:
Symantec Mobile Solutions 
Symantec App Center Ready Program 
Symantec Total Mobile Story 
White Paper: Exploiting the Business Potential of BYOD 
Blog: Enabling BYOD without sacrificing protection 
Blog:The Current State of Mobile Malware


O společnosti Economist Intelligence Unit
Economist Intelligence Unit (EIU) je světová vedoucí společnost pro ekonomické a obchodní průzkumy, prognózy, předpovědi a analýzy trhu. Poskytuje informace podnikům, státním agenturám, finančním institucím a akademické půdě ve světě již od roku 1946. EIU je vlajkovou lodí pro přípravu státních reportů, provádí politické a ekonomické analýzy pro 195 zemí a prognostické služby. Společnost provádí také průzkumy a analýzy projektů v jednotlivých trzích a obchodních sektorech. Více informací najdete na: www.eiu.com .
O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování řešení zabezpečení, úložišť a správy systémů, která pomáhají jednotlivým zákazníkům i organizacím zabezpečit a spravovat informace. Software a služby chrání komplexněji a efektivněji před více riziky a ve více místech a poskytují jistotu při užívání a ukládání informací. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Mountain View v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

Written by:

Published on: 29.7.2013

Filled Under: tiskové zprávy