Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Upgradujeme z Windows 8 na Windows 8.1

Aktualizace pro Windows 8 už tady pár dní je, tak proč nenapsat jakési povídání jak na to, na co se připravit a jak dlouho to bude trvat.

17. října vyšel update/upgrade na novou verzi Windows 8.1 a snažil jsem se být jedním z prvních, co si ji stáhne, abych vám tady o oněm novinkách v systému mohl napsat. Ovšem aktualizaci jsem dokončil až v 8 hodin ráno následujícího dne.

windows 8.1

Pokud nemůžete najít tlačítko k aktualizaci, poradím vám, že je v obchodu Store (stiskněte Win a začněte psát „Store“). Co všechno potřebujete, aby se Vám tam však objevila?

  • Legální systém
  • Nainstalované všechny aktualizace
  • Mít Windows 8 (logicky)

Vše jsem tedy provedl a pustil se do toho. Prvním zděšením byla velikost – téměř 4 GB na stahování. Potom už to celé šlo víceméně jak po másle, jen to trvalo dlouho. Připravte se, že vám aktualizace zabere tak půl dne. Počítač se bude tak 4-5x restartovat a pár hodin na něm nebudete moct pracovat. Dobrá zpráva však je, že nepřijdete o programy a ani data – přesto však doporučuji udělat si zálohu nebo image disku.

Po aktualizaci se mi objevila u notebooku jediná nekompatibilita a to s utilitou dodávanou výrobcem Dolby <cosi dalšího…>. Žádná tragédie.

 

Za fotku děkuji: @Michal Litecký.

Written by:

Published on: 20.10.2013

Filled Under: Hlavní strana, Windows 8

,