Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Co vše se vyplatí kupovat z Číny?

Snad každý z nás už někdy zavítal na čínské eshopy, jako je eBay a Aliexpress a hledal levné věci, které je zbytečné kupovat u nás. Jelikož v Číně nakupuje téměř celá naše redakce, rozhodl jsem se vypsat několik tipů, co vše se odtud vyplatí nakupovat.

V první řadě je nutné se seznámit s některými omezeními a zjistit, na co si dát při nákupu pozor. Vše je popsáno  v našem článku ze série „Nakupujeme ze zahraničí“. Při nákupu ze zahraničních eshopů je třeba rozlišovat nákup ze zemí EU a mimo země EU. V těchto článcích se dozvíte užitečné informace, jak je to s placením CLA a DPH.

Pojďme se podívat na několik drobností, které v Číně koupíte doslova „za pár kaček“, nebo výhodněji, než u nás.

Příslušenství k telefonům

Jedním z nejvíce vyvážených produktů z Číny je příslušenství k mobilním telefonům (smartphonům). Příslušenství zde má vždy téměř totožnou kvalitu, jde li o ochranné fólie, temperovaná skla, nebo kryty. Vyrobit takovou ochrannou fólii si nežádá mnoho prostředků, jedná se jen o vylisovaný kus plastu, což zvládne každý robot za minimální náklady. I s marží obchodníka a poštovným (který je mnohdy v ceně) se tak můžeme dostat klidně i na dolar za ochrannou fólii, na dolar padesát za kvalitní temperované sklo a dva dolary za silikonový kryt.

Written by:

Published on: 15.9.2015

Filled Under: vychytávky