Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Huawei odhaluje Mate S: luxusní smartphone s revoluční dotykovou technologií

Společnost Huawei (Consumer Business Group) představila dnes v berlínské Max-Schmeling-Halle smartphone Huawei Mate S, novou vlajkovou loď z řady chytrých mobilních telefonů Huawei Mate. Jeho ergonomický, prémiový design a množství inovativních technologických funkcí včetně revolučního dotykového ovládání pro zjednodušení ovládání opět překonává očekávání.

Při návrhu Huawei Mate S bylo našim cílem vyvinout chytrý telefon poskytující uživatelům velmi personalizovaný zážitek,“ uvedl Richard Yu, CEO Huawei Consumer BG. „Huawei Mate S je založený na poznatcích, jež jsme nashromáždili v oblasti lidské interakce. Nejpozoruhodnější je, že dotyk (hmat) je pro nás tím nejpřirozenějším smyslem, díky němuž poznáváme svět. Huawei Mate S naprosto redefinuje dotykové ovládání smartphonů. Prolamujeme konvenční ovládání dotykových displejů a ustanovujeme nové standardy komunikace mezi člověkem a přístrojem.“

Huawei Mate S_Colors
Krása zakřiveného povrchu: inovativní design uvnitř i na povrchu
Huawei Mate S vychází z revolučního smartphonu Huawei Mate 7 a vyznačuje se mnoha podstatnými vylepšeními. Mezi ty nejpatrnější patří 2.5D „plovoucí“ displej s úhlopříčkou 5,5“ a tloušťkou 7,2 mm, přičemž rámečky po stranách displeje mají pouze 2.65 mm. Zaoblený zadní kryt perfektně padne do dlaně, díky tomu se značně minimalizuje riziko upuštění telefonu na zem.

Zakřivený zadní kryt Huawei Mate S se vyznačuje stupňovitým designem desky konstrukce. U zařízení je použita rovněž technika nanometrového nastřelování, která celistvě spojuje anténu s kovovým tělem telefonu a jejímž výsledkem je na dotek hladký povrch. Další výrobní technologie zahrnují broušení diamantem a CNC opracovávání nebo použití safírového sklíčka fotoaparátu, které je na pohled jednolitou součástí těla přístroje.

Huawei Mate S_Flat

Revoluční ovládání tlakem redefinuje způsob použití telefonu

Těžištěm Huawei Mate S je jednoznačně dotyk, který zlepšuje interakci uživatelů se zařízením. Během prohlížení fotografií může uživatel rychle zobrazit náhled nebo danou fotografii zvětšit jedním prstem, což značně zefektivňuje práci. Huawei Mate S s rozpoznáváním tlaku na displej může být dokonce použít jako váha.

Telefon je vybaven technologií pro snímání otisku Fingerprint 2.0, vylepšenou verzí pokročilého zabezpečení, kterou disponoval Huawei Mate 7. Fingerprint 2.0 disponuje o 100 % rychlejší rozpoznávací rychlostí a „samoučícími“ funkcemi. Uživatel skrze senzor může ovládat notifikační lištu, dvojitým klikem smazat všechny nepřečtené notifikace, přetažením zobrazovat náhledy fotek a přijímat hovory.

Huawei Mate S_1

Technologie Fingerprint 2.0 a Knuckle Control 2.0 – prvně použité ve smartphonu Huawei P8 – zjednodušují uživatelům přechod mezi jednotlivými aplikacemi a umožňuje rychlé pořizování screenshotů. Funkce nabízí uživatelům pokročilou interakci s přístrojem: nakreslením písmene „C“ kloubem prstu se aktivuje kamera, dvojitým poklepáním na displej se spustí záznam obrazovky ve formě videa.

Fotoaparát stvořený pro amatéry i profesionály

Huawei Mate S disponuje fotoaparátem zohledňujícím každodenní potřeby uživatele. Nechybí profesionální funkce s možnostmi nastavení kontrastu, struktury, a tónování. 13MPx zadní fotoaparát disponuje RGBW snímačem, optickou stabilizací obrazu, duálními color-temp LED diodami pro blesk a nezávislými signálovými procesorovými jednotkami určenými pouze pro fotoaparát., díky čemuž lze dosáhnout nejvyšší kvality fotografií ještě rychleji. Přední kamera 8 MPx s vlastním přisvětlením zvyšuje kvalitu pořízených selfies.

Profesionální fotografický mód umožňuje manuální nastavení ISO, kompenzace expozice, délky expozice, vyvážení bílé, manuální ostření a dále funkce jako mřížka nebo zaostřování s asistencí blesku. Černobílý mód v reálném čase umožňuje několik úrovní hustoty záznamu a nastavení intenzity.

Huawei Mate S_Front

Technologie, která se přizpůsobí každému prostředí

Díky třem mikrofonům, jež podporují Huawei algoritmus „chytrého směru“ (všechny tři mikrofony jsou schopny se zaměřit na zvuk, jehož směrem je telefon namířen), lze dosáhnout čistých nahrávek s minimem šumu.

Uživatelé, kteří jsou neustále na cestách, pak jistě ocení podporovaný tiskový protokol Mopria, zahrnující 700 druhů tiskáren od 29 hlavních výrobců.

Společnost Huawei dnes představila i nový Huawei G8, který je vybavený 5,5palcovým FHD displejem, 3000mAh baterií a funkcemi pro focení za špatných světelných podmínek.

Dostupnost a cena:

Huawei Mate S bude v ČR dostupný od listopadu 2015 v barvách grey (šedá) a champagne (stříbřitě zlatá) za předpokládanou cenu 17 590 Kč včetně DPH.

Technické specifikace Huawei Mate S

  • Rozměry: 149,8 x 75,3 x 7,2 mm
  • Váha: 156 g
  • Displej: 5,5“, AMOLED, ONCELL, FullHD
  • CPU: Hisilicon Kirin 935, Quad 2,2 GHz + Quad 1,5 GHz
  • GPU: MALI 628 M 680M
  • RAM/ROM: 3 GB / 32 GB
  • Baterie: 2700mAh (Typ.) 2620mAh (min.) Lithium Polymer
  • OS: EMUI 3.1, Android 5.1
  • Hlavní fotoaparát: 13MP, AF, BSI, F2.0, Dual color-temp LED light
  • Přední fotoaparát: 8MP, FF, BSI, F2.4, LED soft light
  • GPS: kompatibilní s GPS/Beidou/GLONASS/AGPS
  • Senzory: akcelerometr, kompas, gyroskop, ALS, HALL, proximity senzor
  • Další: audio hardware kompatibilní s 3Mic

Written by:

Published on: 2.9.2015

Filled Under: tiskové zprávy