Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Plug.dj končí, s přáteli si už po večerech nezamuzicírujete

Známá internetová stránka Plug.dj byla otevřena veřejnosti v roce 2012, od té doby hledala obchodní model, který by finančně zabezpečil její provoz. Bohužel dnes, o 3 roky později, zakladatelé hlásí její konec.

Osobně je mi to moc líto, protože jsem na této sociální síti pro hudební fanoušky strávil nejednu noc při učení. S přáteli jsme se střídali ve vlastní místnosti v amatérském DJ-ování a čas tak nějak plynul rychleji. Mimo to jste stejně jako v klubu mohli poznat nové lidi. Každý měl svou virtuální postavičku ve virtuálním klubu a okno s hromadným chatem. Dobrý song si člověk mohl uložit do svého playlistu, za špatný naopak dát aktuálnímu DJovi palec dolů. Stream hudby probíhal přes YouTube.

plugdj-end

Za dobu fungování vyzkoušelo Plug.dj miliony uživatelů, z toho 20 tisíc nových unikátních návštěvníků každý den.

Na samotném začátku byla služba kompletně zdarma, postupně se však snažila získat nějakou tu korunu na provoz přes speciální avatary/doplňky na postavičky, až po premium/subscribe plan. Ani jedno nezabralo, proto se zakladatelé rozhodli k dnešnímu dni ukončit své působení v projektu a s tím i zaříznout projekt jako takový.

Návod jak vyexportovat své playlisty naleznete na: http://rene.kooi.me/plugdj-export/

Written by:

Published on: 5.10.2015

Filled Under: novinky