Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Skylink: konec Dajto a Doma, od zítřka pouze v HD

Televize Markíza ukončí k 29.2.2016 satelitní vysílání svých kanálů DAJTO a DOMA na satelitu Astra 3B (23,5°E), kde působí operátor Skylink. Od následujícího dne budou v jeho nabídce dostupné pouze HD verze těchto programů – DAJTO HD a DOMA HD.

Kanály Dajto, Dajto HD, Doma a Doma HD se nacházejí v balíčku Digital HD. Zájemci o tyto kanály nepřijdou. Budou ovšem dostupné pouze HD verze těchto kanálů. Abonenti se starými satelitními přijímači, které nepodporují HD vysílání, si pro příjem těchto kanálů budou muset pořídit nový satelitní HD přijímač, příp. televizi se zabudovaným satelitním tunerem.

Operátor už v minulosti oznámil, že v průběhu roku 2016 se plánuje ukončení provozu všech kanálů, které vysílají ve starším kompresním formátu obrazu – MPEG-2. Jeho modernější nástupce je MPEG-4. Pro příjem programů v tomto kompresním formátu je však zapotřebí HD satelitní přijímač.

technické parametry DOMA HD:

Satelit: Astra 23,5°E
Kmitočet: 12 109 MHz
Polarizace: Horizontální
FEC: 3/4
Symbolová rychlost: 27 500
Norma: DVB-S2/8PSK
Pilot: ON

technické parametry DAJTO HD

Satelit: Astra 23,5°E
Kmitočet: 11 876 MHz
Polarizace: Horizontální
FEC: 3/4
Symbolová rychlost: 29 900
Norma: DVB-S2/8PSK
Pilot: ON

Written by:

Published on: 29.2.2016

Filled Under: novinky, TV Vysílání

, , , , , , , ,