Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Podívejte se na klip mapující 100 let Nikonu!

Nikon není jen výrobce fotoaparátů a objektivů, jeho pole působnosti je mnohem širší. Natrefit tak můžete na optiku Nikon u mikroskopů, i v dalekohledech pro myslivce. Fotoaparáty Nikon, byly podobně jako ty od Hasselbladu dokonce i ve vesmíru. S kdysi ještě vlajkovou lodí Nikon D4, se takhle chlubil na Twitteru třeba britský astronaut Tim Peake. A protože vás určitě všechny zajímají poletující foťáky, nemůžu vás ochudit o tuhle fotku z roku 2012.

A jelikož je těch zajímavých historických milníků opravdu hodně, připravili v Nikonu toto video mapující celých 100 let společnosti. Od roku 2017, hezky až ke kořenům, do roku 1917.

Věděli jste například, že:

  • Za historii Nikonu bylo vyrobeno neuvěřitelných 100 milionů objektivů Nikkor…? (Tady jsme psali ještě o milníku 95 milionů)
  • Techniku Nikon používá pro své výzkumy kmenových buněk laureát Nobelovy ceny za fyziologii, profesor Shinya Yamanaka…?
  • Nikon vyrábí také bezkontaktní multisensorový metrologický systém využívaný pro přesné měření třeba v automobilovém průmyslu…?
  • Technika Nikon je použita také ve vesmírných tělesech, jako jsou teleskop Subaru nebo infračervený astronomický satelit Akari…?
  • Fotoaparát Nikon si vybral pro své cesty na Severní pól věhlasný dobrodruh Naomi Uemura…?

Snímek obrazovky 2017-01-15 v 16.37.41

V PCDAYS tímto přejeme Nikonu to nejlepší do dalších 100 let!

Written by:

Published on: 15.1.2017

Filled Under: Foto, novinky