Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Novinky na satelitech v uplynulém týdnu – Nová Digi, freeSAT, Skylink

V uplynulém týdnu se událo několik změn, které se dotkly diváků Nové Digi, freeSAT i Skylink. Více informací se dozvíte v článku.

Nová Digi – Sport 1 HD a Sport 2 HD nahradily SD verze

31. srpna došlo k zařazení stanic Sport 1 HD a Sport 2 HD do ZÁKLADNÍHO programového balíčku. Dosud byly tyto sportovní kanály v HD rozlišení dostupné pouze zákazníkům s doplňkovými balíčky SPORT, SPORT PLUS, případně MAXI. Stejná situace nastala i u internetové televize Digi2GO. Nové pozice kanálů set-top boxu Kaon pro uživatele satelitní DIGI TV jsou 31 a 32. Satelitní technické parametry pro naladění kanálů na CAM modulu se nemění. Změny měly proběhnout automaticky, v případě, že se tak nestalo, je potřeba provést restart set-top boxu. Pro uživatele televize přes internet DIGI2GO se nic nemění. Kanály v SD rozlišení zmizely z rastru a celkové pořadí se upravilo. Další změny DIGI TV připravuje a uvede je v průběhu září.

technické parametry – Sport 1 HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12380 MHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry – Sport 2 HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12034 MHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Óčko GOLD na pozici Skylinku

Po dlouhých očekávání se diváci dočkali stanice Óčko GOLD i na satelitu. Distribuci spustily ve čtvrtek 31.8. České Radiokomunikace spolu s se společností Towercom, nikoliv operátor Skylink. Jelikož je stanice šířena v režimu FTA (free to air), je dostupná pro všechny diváky, kteří přijímají signál z pozice Astra 23,5° východně.

Stanice zahájila své vysílání 1. června 2013 a od samotného startu byla dostupná v pozemním DVB-T ve 3. multiplexu. Později byla zařazena do Hbb aplikace na hlavní stanici Óčko. Ve vysílání Óčko GOLD nechybí největší hity od 60. až 90. let a rovněž i hity milénia. Nabízí videoklipy z české a slovenské scény, i klipy od mezinárodních interpretů. Óčko GOLD vysílá 24 hodiny denně.

technické parametry – Óčko GOLD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 12363 MHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

freeSAT – Golf Channel

Po jednotýdenním testu, kdy byly ke stanici Golf Channel připojeny kódovací systémy společnosti freeSAT došlo v pátek 1.9. k oficiálnímu zařazení do nabídky.

Golf Channel  je americký placený sportovní televizní kanál, jež je úzce profilován na tematiku golfu. Stanice vysílá nepřetržitě 24 hodin denně. Programová skladba je tvořená živými přenosy z golfových turné, dokumenty o golfu a slavných golfových hráčích, pořadů typu talk show se slavnými golfisty a golfovým zpravodajstvím s aktuálními výsledky. Pro rekreační golfisty vysílá také instruktážní videa a školu golfu.

technické parametry – Golf Channel:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12380 MHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK