Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Norton varuje, dávejte si pozor na nebezpečné odkazy spojené s filmem Hunger Games

Fantastický svět filmu „Hunger Games“ okouzlil miliony fanoušků z celého světa a zároveň zaujal i kyberzločince. Úspěch sklízela již původní románová trilogie a zájem fanoušků dramaticky vzrostl s filmovou premiérou. Ovšem vyhledávání informací, fotografií a videí na internetu nemusí být bezpečné. Počítačoví zločinci se totiž snaží zájem fanoušků zneužít.

Tým Norton společnosti Symantec detekoval celou řadu škodlivých odkazů ve výsledcích vyhledávání souvisejících s filmem a knihami, které průměrný uživatel jen velmi obtížně pozná. Následně může dojít k infikování počítače viry, keylogging programy (umožňují sledovat, co uživatel na zařízení a snadno tak odhalí například přihlašovací jména a hesla) a dalšími škodlivými kódy. A nemusí se jednat jen o osobní počítače, ale kyberzločinci se zaměřují i na chytré telefony a tablety. Uživatelé se potom mohou cítit, jako když bojují se svým vlastním zařízením.

Nejčastěji hledané výrazy, které jsou často spojené s nebezpečnými odkazy:

  • Hunger Games Suzanne Collins
  • Hunger Games Free Movie Download
  • Hunger Games Full Movie Torrent

Patrick Müller z týmu Norton společnosti Symantec proto vybízí k opatrnosti a dodržování základních bezpečnostních pravidel:

  • Spojence si vybírejte velmi opatrně – Podobně jako hlavní hrdinka filmu i vy byste měli velmi pečlivě vybírat, na koho se v oblasti bezpečnosti spolehnete. Počítačoví zločinci slibují vzrušující obsah, lákají na uniklá videa a snaží se vás přimět, ať kliknete na nebezpečné odkazy. Navštěvujte proto jen prověřené stránky a používejte bezplatný nástroj Norton Safe Web Lite, který vás bezpečně provede internetem.
  • Zjistěte, jak se bránit – Používejte bezpečnostní software od nějaké renomované společnosti, který identifikuje škodlivé odkazy a ochrání vás před hrozbami. Například Norton 360 vám umožní na internetu surfovat bezpečně.
  • Nenechte se zlákat falešnými sliby – Pokud to zní až příliš dobře, než aby to byla pravda, pravděpodobně se jedná o podvod. Není všechno zlato, co se třpytí, takže důvěřujte zdravému rozumu a nenechte zvítězit svou zvědavost.

Written by:

Published on: 26.3.2012

Filled Under: tiskové zprávy