Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Praktiky Microsoftu s WP v soutěžích proti kolemjdoucím

Se zajímavou zprávou přišel dnes zahraniční IT magazín The Verge. Provalilo se totiž, jak doopravdy probíhaly soutěže Windows Phone vs. Google Android. Samozřejmě nic není tak černobílé, jak to Microsoft prezentoval. Jeho nový operační systém je sice rychlý, ale ne za všech situací musí být rychlejší než konkurence a toho využívali měněním úkolů podle telefonu kolemjdoucího. Odměnou bylo 100$, které ležely na stole.
Jak to celé tedy probíhalo… Lidé, kteří měli za úkol dokázat kolemjdoucím, že jejich mobily jsou šunky a že potřebují něco s WP dostali nařízeno, že musí vybírat úkoly podle zařízení člověka z ulice tak, aby byl vždy WP rychlejší. Zjistili tedy např. že ten a ten telefon má tu a tu slabinu a to jejich mobil třeba i o pár tisíc dražší nemá, tak toho využili. Je pracné vyfotit fotku a sdílet ji přímo na Facebook? Má kolemjdoucí pomalý telefon? Zaměstnanci Nokie a Microsoftu toho samozřejmě náležitě využili.
Jednoho dne se však stalo, že náhodný kolemjdoucí neměl žádnou šunku mobil, ale Galaxy Nexus a tak dostal Microsoft s Nokií pořádnou lekci. Opět na člověka začali vytahovat jak jsou rychlejší. Sahas Katta z magazínu Skatter Tech je ale všechny oblafnul díky využití jednoho ze silných funkcí Androidu a to jsou widgety, se kterými nepočítali. Na úvodní obrazovku si umístil widget, který uměl ukazovat počasí z dvou různých měst. Když se mu podařilo dostat k počasí rychleji než jeho soupeř s mobilem s Windows Phone, byl diskvalifikován za nejasných důvodů i když tedy Microsoft později přiznal pochybení a uznal výhru, nicméně to až po dožadování.
Dále jsou například také vyškoleni, že iPhone 4s je velmi silný konkurent do již zmiňované disciplíny – vyfoť a nahraj na Facebook tak rychle, jak je to jen možné. Protože má podobnou funkci jako jejich telefon s WP. Proto je potřeba zvolit něco, co iPhone nezvládne tak rychle, jako jejich Nokia s WP. Tyto instrukce se týkaly i většiny telefonů od HTC.

Můj názor:
Obě značky, jak Microsoft, tak Nokia se mi v posledních měsících neskutečně hnusí. Jedno z prvních věcí byla rozhodně šílená kampaň, kterou už jsem v závěru ignoroval. Ty jejich barevné nesmysly byly všude. Alza, Youtube, operátoři, televize, rádia, billboardy a dokonce pobíhali i zaměstnanci po ulicích a lanařili lidi na nové Lumie. Všechno to vyústilo v prakticky jediné, většinu lidí přestaly tyto telefony úplně zajímat. Prodeje o tom také svědčí, udává se číslo okolo 1 milionu prodaných Lumií prozatím. Nových iPadů (tablet, který vlastně nikdo nepotřebuje, mobil rozhodně víc) se stejné množství prodalo za jeden jediný den a to i bez placené reklamní kampaně, stačila k tomu vlastně jen oficiální keynote s představením výrobku.
Tato soutěž byla druhou věcí, kterou si mě toto spojení MS + Nokia úplně odpudilo. Každá firma se snaží na sebe nějak upozornit a nějak poškodit tu druhou, viz. případ Nový iPad je ve výkonu 4x výkonnější než tablety s  Tegra 3. Což byla také vlastně jen taková polopravda…
I přes občasné problémy s padáním aplikací nebo podobné věci, bych si rozhodně vybral raději Android, je mi sympatičtější. I iOS je dle mého názoru na tom lépe, než WP.

Jaký názor máte na toto vy, podělte se s námi o zkušenosti!

Written by:

Published on: 26.3.2012

Filled Under: Hlavní strana, novinky