Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Jak odinstalovat Software Updater

V poslední aktualizaci Avast! Free Antivirus jsme se setkali s drobným vylepšením. Jmenuje se Software Updater. Proč byl vůbec do tohoto programu přidán?

Aktualizovaný počítač = bezpečný počítač. Program dokáže aktualizovat nejčastěji vykytované a nejčastěji napadané programy ve Vašem počítači a tím tak dokáže zajistit stoprocentní zabezpečení.

Každého ale nejspíš otravuje, když každý den vyskočí velká tabulka s oznámením, že Software Updater chce nainstalovat nové aktualizace. Po měsíci Vás to začne otravovat natolik, že se rozhodnete tento prvek ze svého antiviru odinstalovat. Ale jak? Poradí Vám následující návod.

Běžte do nabídky Start, zde zvolte nabídku Ovládací panely a tady pak Programy a Programy a funkce. Najděte Avast! Free Antivirus a klepněte na odinstalovat nebo změnit.

Vyskočí na Vás tabulka Instalace Avast! a v ni zvolte „Změna“. Pokračujte kliknutím na „Další“. Další karta je klíčová, zde odškrtněte Software Updater. Poté už stačí pokračovat dále a restartovat počítač. Po restartu už Software Updater v počítači nebude přítomen.

avast

Je však ale na Vás, zda tento prvek odinstalujete, či ne. Vždy ale mějte na paměti, že budete muset rizikové aplikace ve Vašem počítači aktualizovat manuálně.

Written by:

Published on: 19.4.2013

Filled Under: Hlavní strana, návody