Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Microsoft představil novou řadu cloudových řešení

Nové verze řešení a služeb, jako jsou Windows Server, System Center, Visual Studio, Windows Azure, Windows Intune a SQL Server, umožní zákazníkům rychleji nasadit a začít využívat výhod cloudu

Microsoft představil nabídku nových verzí svých klíčových produktů serverové platformy a cloudu. Nová řešení vycházejí ze strategie firemních cloudů od Microsoftu a zákazníci tak budou moci těžit z výhod provázanosti IT infrastruktury, aplikací, správy zařízení a obchodních řešení v rámci firmy i veřejného cloudu. Inovované komponenty umožní zákazníkům efektivně transformovat jejich datacentra, rychle a jednoduše vyhodnocovat data a v neposlední řadě také zvýší flexibilitu pro uživatele.

Čím více společnosti využívají cloudové technologie, tím více je zajímá, zda jejich dodavatelé nabízejí tunejlepší kombinaci softwaru, služeb a aplikací, zda jsou schopni nabídnout cloudové služby v globálním měřítku a širokou podporou partnerů a samozřejmě zda dokážou zajistit také mobilitu v rámci hybridních prostředí. V současnosti je Microsoft tím, kdo všechny tyto požadavky splňuje a proto věřím, že zákazníci a partneři budou naše řešení nasazovat ještě rychleji než dosud,“ říká Dalibor Kačmář, manažer serverové divize společnosti Microsoft v České republice.

Hybridní infrastruktura a moderní aplikace

Společnost Microsoft pokračuje v poskytování řešení, která umožňují uživatelům zajistit trvalou dostupnost aplikací a služeb napříč různými typy cloudů. Již 18. října tak uvede na trh produkty Windows Server 2012 R2 a System Center 2012 R2, které umožní realizovat přeměnu datacenter na moderní IT infrastrukturu bez omezení. K tomu slouží technologie Hyper-V pro vysoce škálovatelnou virtualizaci, výkonná úložiště dat s dramaticky nižšími náklady než doposud a také Softwarově definované sítě (SDN) zajišťující nepřetržitý provoz aplikací a služeb napříč cloudem. Oba nové produkty společně umožní firmám vytvářet datová centra bez omezení a při výrazně nižších nákladech díky použití technologie Hyper-V.

Další částí úsilí o poskytování řešení hybridních cloudů je oznámení strategického partnerství se společností Equinix Inc. Tato aliance poskytne zákazníkům větší možnosti při realizaci rychlejších privátních připojení ke cloudu. Zákazníci budou moci propojit své sítě s Windows Azure prostřednictvím Equinix s vyšší propustností, dostupností a zabezpečením.

Rychlejší zpracování a získání nových pohledů z dostupných dat

Příští týden Microsoft představí druhou zkušební verzi databázové platformy SQL Server 2014 CTP2. Ta především nabídne integrované zpracování transakcí a dat v paměti, díky kterému zákazníci získávají 10x až 30x vyšší výkon bez nutnosti přeinstalovat aplikace nebo použít nový hardware. Zároveň představuje platformu pro hybridní cloud, která organizacím dovoluje jednoduše vytvářet, nasazovat a spravovat řešení kombinující nasazení v rámci firmy a v cloudu. Například propojení se službami Windows Azure přináší zákazníkům integrovanou funkci zálohování a obnovy z cloudu.

V průběhu tohoto měsíce Microsoft dále uvede na trh jednu ze služeb Windows Azure platformy, která umožňuje analýzu velkých objemů zejména nestrukturovaných dat. Jedná se o službu HDInsight Service vycházející z technologie Apache Hadoop. Díky jejímu možnému propojení se SQL Server databázovou platformou a business intelligence nástroji může zákazník analyzovat daná data s pomocí známých nástrojů, jako jsou např. Microsoft Excel a Power BI pro Office 365. S nástroji Power BI mohou uživatelé kombinovat data uložená ve firmě s daty uloženými v cloudu a tato data snadno a rychle vyhodnocovat s pomocí výjimečných vizualizací.

Flexibilita pro uživatele

Rozšiřující se využívání cloudových aplikací a různých typů zařízení vede společnosti k úvahám o využití konceptu Bring Your Own Device. Nová verze Windows Intune, která bude rovněž uvedena na trh 18. října, poskytuje IT oddělením ve spojení s nástrojem System Center Configuration Manager možnost nabídnout mobilním uživatelům bezpečný přístup k aplikacím a datům prostřednictvím zařízení se systémy Windows, iOS nebo Android. Toto prostředí pro jednotnou správu určené pro stolní počítače i mobilní zařízení doplňuje nové funkce přístupu k informacím a jejich ochrany u řešení Windows Server 2012 R2. S polu s Windows Server 2012 R2 představí Microsoft tento měsíc dále také aplikaci Microsoft Remote Desktop, která umožní snadný přístup k virtuálním pracovním plochám a virtuálním desktopům prostřednictvím různých zařízení a platforem, včetně systémů Windows, Windows RT, iOS, OS X a Android.

Podrobnosti dnes oznámených informací naleznete v Centru zpráv Microsoftu.

Written by:

Published on: 19.10.2013

Filled Under: tiskové zprávy