Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

freeSAT navýšil rozlišení svých HD programů

Satelitní poskytovatel freeSAT začal od dnešního dne šířit HD programy na vlastní kapacitě v plném rozlišení obrazu, tedy 1920 x 1080.

logo freesat

Pro diváky, kteří sledují HD programy prostřednictvím satelitní televize freeSAT, je dnešek krokem kupředu. UPC DTH, provozovatel mimo jiné satelitních služeb freeSAT Česká republika a freeSAT Slovensko od dnešního dne začal šířit HD programy na vlastní kapacitě v plném rozlišení obrazu – 1920 x 1080. V minulosti byly HD programy vysílány ve sníženém rozlišení 1440 x 1080, za což byl operátor právem kritizován.

Nyní jsou všechny HD programy, které UPC DTH šíří pro službu freeSAT na své kapacitě dostupné v plné kvalitě. Konkrétně se jedná o stanice ČT 1 HD, ČT Sport HD, Nova Sport 1 HD, Sport 2 HD, Animal Planet HD, Discovery HD Showcase, History Channel HD, Nat Geo WILD HD, FilmBox Extra HD, Arena Sport 1 HD.

Operátor tuto změnu zatím nikde nekomentoval.