Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Storage Spaces – Prostory úložiště

Tento seriál o Windows 8 bude mít více částí! 

  1. Co je nového?
  2. Nová nabídka start
  3. Klávesové zkratky
  4. Obchod s aplikacemi
  5. Jak vypnout aplikaci
  6. Naučte se vypnout počítač
  7. Zapnutí režimu hibernace 
  8. Nová funkce pro zálohování – Historie souborů
  9. Prostory úložiště
  10. Přidáváme popisky ke skupinám ikon

Další nová funkce v osmičkách se opět týká správy disků, přesněji pak slouží k jejich zrcadlení či seskupování do jednoho za účelem zvýšení ochrany dat před možnou chybou/selháním. Nebo se můžou tvářit jako jeden velký virtuální disk pro co možná největší možnou kapacitu.

Takové disky se pak zobrazují normálně v Průzkumníku souborů a můžete je používat jako ostatní jednotky. Máte-li ve fondu dvě a více jednotek, můžete vytvořit takový prostor na vaše data, aby je neovlivnilo ani případné selhání jedné z jednotek, při vytvoření třícestného úložiště vám vaše data zůstanou i když vám odejdou 2 jednotky.

Kromě disku, na kterém je nainstalovaný Windows samozřejmě budete potřebovat i jeden nebo více jiných disků. Víceméně to můžou být všechny interní / externí nebo SSD disky. S Flashkou (klíčenkou) se vám to ale nepodaří, ta je brána jako „vyměnitelné médium“. Taktéž budete muset oželet NAS.

Samozřejmostí je pak si virtuální disk nadělit na oddíly a těm přiřadit písmenka.

Možnost najdete v Ovládací panely -> Systém a zabezpečení -> Prostory úložišť

Disk je nutno před použitím naformátovat…

Written by:

Published on: 1.11.2012

Filled Under: Hlavní strana, Windows 8