Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Lenovo představuje rackové servery ThinkServer

Společnost Lenovo představuje rackové servery RD350 a RD450 z rodiny zařízení ThinkServer. Servery této řady jsou charakteristické svým vynikajícím poměrem ceny a výkonu, stejně jako inteligentními řešeními, která zvyšují hodnotu i energetickou efektivitu jednotlivých serverů. Servery RD350 a RD450 navíc kladou důraz na mimořádnou hustotu výpočetního výkonu i úložnou kapacitu a poskytnou tak dostatečný výkon potřebný pro aplikace pro správu infrastruktury, sdílené aplikace nebo pro kritické byznys aplikace.

Think Server RD350: Server nadupaný funkcemi

Lenovo ThinkServer RD350 dokáže v tenkém designu zabírajícím pouze jednu 1U pozici v racku ukrýt až dva procesory řady Intel Xeon E5-2600 v3. Ty poskytují serveru výjimečný výkon, který dokáže pokrýt požadavky malých i středních firem. Díky funkcím pro zvýšení spolehlivosti, jako jsou hot-swap disky, vestavěný RAID řadič či hot-swap redundantní napájecí zdroje si navíc firemní uživatelé mohou být jistí, že všechna data jsou v bezpečí a server zůstane neustále v provozu.

ThinkServer_RD350_4Disk

ThinkServer RD350 je osazený nejnovější generací energeticky úsporných napájecích zdrojů s certifikacemi až 80 PLUS Titanium, které eliminují ztráty energie ve zdroji. Díky balíčkům pro prostředí Microsoft i VMware je možné pro systémovou správu RD350 využít buď stávajících nástrojů nebo server spravovat přímo z prostředí Microsoft nebo VMware. Tyto kompletně redesignované nástroje pro správu serverů Think nové generace pomáhají zvyšovat produktivitu, snižovat provozní náklady i redukovat celkové náklady vlastnictví. Nástroje zároveň usnadňují zprovoznění systému a umožňují nastavit server krok za krokem.

Think Server RD450: Flexibilní server s důrazem na úložnou kapacitu

ThinkServer RD450 díky svému flexibilnímu designu vyniká praktičností a prostorovou úsporností. Zároveň ale v tenkém těle skrývá až dva nejnovější procesory řady Intel Xeon E5-2600 v3, 16 paměťových slotů, do kterých lze osadit až 512 GB operační paměti nové generace DDR4, které serveru pomáhají zvýšit výkon a s ním i rychlost a efektivitu firemních aplikací. Kromě kritických firemních aplikací zvládne ale server RD450 bez problémů také provoz a hosting webových aplikací.

ThinkServer_RD450_8 Disk_2.5

Stejně jako ThinkServer RD350 je i rackový server RD450 osazen nejnovější generací úsporných napájecích zdrojů, které eliminují ztráty energie ve zdroji a pomáhají tak snižovat náklady na provoz serveru. Pro dosažení lepší ochrany dat je možné ThinkServer RAID adaptér rozšířit i o podporu vyšších módů RAID.

Nižší provozní náklady a bezpečnější data

Kromě již popsaných předností, kterými se servery ThinkServer mohou pochlubit, je zde ještě jedna nezanedbatelná výhoda, a tou jsou výrazně nižší provozní náklady. Podle údajů společnosti Lenovo mohou firmy výměnou starého serveru za novější model ušetřit až 111 tisíc Kč* ročně pouze na výdajích za elektřinu. Tato úspora odpovídá situaci, kdy firma nasadí 5 modernějších serverů namísto 10 starších a ty poté budou v provozu 24 hodin denně po celý rok. Další úspory s sebou přináší snížené nároky na chlazení serveroven, takže uživatelé ušetří nejen za spotřebu elektrické energie.

Novější servery jsou také mnohem lépe zabezpečeny proti ztrátě dat i útokům zvenčí. V souvislosti se zabezpečením před útočníky zvenčí je pro servery klíčový aktualizovaný operační systém se všemi nezbytnými bezpečnostními certifikacemi. Nicméně v polovině července letošního roku definitivně skončila podpora operačního systému Microsoft Windows Server 2003 R2 a společnosti, které využívají tento software na svých serverech, by měly zvážit přechod na novější verzi Microsoft Windows Server 2012 R2, pro který je garantována rozšířená podpora až do roku 2023. Přechod na nejnovější, výkonnější a podstatně bezpečnější verzi serverového operačního systému je možné vyřešit i nákupem nového serveru Lenovo s operačním systémem Microsoft Windows Server 2012 R2 OEM.

Cena a dostupnost

Rackový server Lenovo ThinkServer RD350 je na českém trhu dostupný za cenu od 41 360 Kč bez DPH. ThinkServer RD450 je pak dostupný za cenu od 41 040 Kč bez DPH.

*Počítáno s cenou elektřiny 4,75 Kč/kWh.

Written by:

Published on: 31.8.2015

Filled Under: tiskové zprávy

,