Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Vyhlášení soutěže #P8NočníSvět

Fotosoutěž #P8NočníSvět organizovaná společností Huawei Technologies (Czech) s.r.o. probíhala dva měsíce, během kterých se z území Česka a Slovenska účastnili amatérští i profesionální fotografové s celkem 25 000 soutěžními fotografiemi. Jak už to tak bývá, některé byly slabší, jiné vynikající. Jeden by ani nevěřil, že k tomu stačil pouze chytrý telefon. Do soutěže jsem se zapojil i já s kolegou Vojtěchem Vymětalem.

HUAWEU_Manes_129

Ke slavnostní vernisáži došlo v pražské galerii Mánes 17. 9. 2015, spojená byla s vyhlášením nejlepších fotografií. Snímek musel spadat do jedné z kategorií: „Noční příroda“, „Noční život“, „Noční město“. Druhým kritériem bylo zachycení na libovolný chytrý telefon. Jak asi všichni předpokládali, nejlépe dopadly fotografie vyfocené na Huawei P8, který je právě na tento styl fotky vybaven čtveřicí kreativních režimů.

 

Akci moderoval Tomáš Kraus za doprovodu kapely Lightmotiff. Účastníci si mohli vyzkoušet ještě jednou malování světlem v improvizovaném ateliéru. Skvělá byla světelná show skupiny Pyroterra (semifinalisti soutěže Česko Slovensko má talent). Večer završilo pěvecké vystoupení české herečky, muzikantky a moderátorky Emmy Smetany.

bsh

Autor: Filip Petrák

Filip Petrák, autor vítězného záběru si s vítězným snímkem pohrál během 20 minutové expozice a odnesl si za něj hlavní cenu 100 000 Kč. Jemu i dalším vítězům ceny předávaly modelky z řad České Miss. Dále se u předávání nacházeli i fotograf Adolf Zika, Dagmar Pavlíková z Asociace profesionálních fotografů ČR a ředitel terminálové divize Huawei pro ČR Tony Rong. Ceny si odneslo 11 výherců.

Přehled výherců 

  • Noční město: 1. Filip Kýn, Ivan Bumba, 3. Petr Knopp
  • Noční příroda: 1. Jozef Malý, 2. Michal Hejna, 3. Marian Beneš
  • Noční život: 1. Andrea Fuchsová, 2. Roman Kadlec, 3. Ladislav Chládek
  • Absolutní vítěz: Filip Petrák

Za sebe jsem moc rád, že se výběru ujali profesionální fotografové a celý koncept se nezvrhl v další lajkovací bitvu na sociálních sítích. Celá akce byla perfektně zorganizovaná, pevně doufám v pokračování!

bsh

Autorka: Andrea Fuchsová, Noční život

Zbytek vítězných fotografií

Naše fotky

I když jsme nic materiálního nevyhráli, přesto máme důvod k radosti. Naše noční chůze okolo fontány se umístila v TOP 50 a je vystavena spolu s výherními v galerii Mánes. Vzhledem k podmínkám, které panovaly, jsme si lepší umístění ani nemohli přát. Potvrdili jsme si tím vysokou kvalitu našeho týmu. :-D

bsh

Další fotky z akce najdete na oficiálním Facebooku Huawei Device CZ / SK.

Written by:

Published on: 18.9.2015

Filled Under: Foto, Hlavní strana, novinky