Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Skylink: Nova Sport 2 HD, Nova International i změny frekvencí

Satelitní operátor Skylink si připravil pro své zákazníky několik novinek. Ke dnešnímu dni u něj odstartovaly kanály Nova Sport 2 HD a Nova International a došlo k přesunu několika kanálů na nové frekvence.

Dva nové programy ze skupiny Nova – Nova Sport 2 HD a Nova International se dnes objevily v nabídce Skylinku. Zároveň došlo k přesunu programu Crime+Investigation Network na nové parametry, spuštění programu TV Doma na novém transpondéru a ukončení MPEG-2/SD distribuce FTA programů TV Regina a regionalnitelevize.cz na původních pozicích.

Sportovní fanoušci se konečně dočkali zařazení druhého kanálu Nova Sport, dokonce v HD kvalitě. Stanice Nova Sport 2 HD vysílá převážně sportovní přenosy, které mají obrovskou popularitu spíše za hranicemi České republiky. Diváci se mohou těšit například na ligu bojovníků světa Ultimate Fighting Championship (UFC) nebo rugby, které je velmi populární na Novém Zélandu, v Anglii, nebo Jižní Africe. Ve vysílání se objeví také přenosy z nejlepší basketbalové ligy světa NBA, šipkových utkání a další zajímavé sporty.

Nova Sport 2 HD se stala součástí balíčků Multi, Multi HD, Kombi, Komplet a Flexi 7. Stanice se objevila na původní pozici TV Regina.

Další novinkou ve Skylinku je kanál Nova International, který skupina NOVA spustila pro diváky na Slovensku. V nabídkách kabelových a satelitních operátorů na Slovensku má nahradit ostatní programy skupiny Nova (konkrétně TV Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov a Telka).

Programové schéma Nova International je složeno výhradně z pořadů vlastní tvorby, na kterou má provozovatel vysílací práva pro šíření i mimo území České republiky (tj. zpravodajství, seriály, magazíny). Vysílání bude založeno na programovém schématu hlavního kanálu – TV Nova. V časech, kdy tento kanál bude vysílat zahraniční produkci, bude Nova International vysílat reprízy odvysílaných pořadů, případně archivní tvorbu. Nova International divákům přinese pořady jako Ordinace v růžové zahradě, Ulice, Televizní noviny, Počasí, Sportovní noviny, Prásk, Snídaně s Novou, Koření a další. Více informací ke kanálu Nova International si můžete přečíst v tiskové zprávě.

Kanál Nova International se stal součástí balíčku DIGITAL a je poskytována v MPEG-4/SD. Pro jeho příjem je tedy nutný satelitní přijímač, který podporuje HD/MPEG-4 vysílání.

Operátor si pro své zákazníky ovšem připravil i méně příjemné novinky – další přelaďování. Na nové frekvence se přestěhoval dokumentární kanál Crime&Investigation, TV Doma, která cílí na ženské publikum, dále regionalnitelevize.cz a TV Regina. Pro sledování těchto stanic je nutné přeladit satelitní přijímač, pokud ovšem váš box nedisponuje funkcí FASTSCAN. Ta, pokud je tedy v menu zapnutá, se o vše postará sama.

technické parametry Nova Sport 2 HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

technické parametry Nova International:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,875 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry Crime&Investigation:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,109 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry TV Doma:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

technické parametry regionalnitelevize.cz a TV Regina:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,207 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK