Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Skylink vyřadil další dokumentární kanál

Nabídku satelitní služby Skylink opustil další dokumentární kanál. V pořadí jde již o 6. HD program, který operátor tento rok vyřadil. Jako náhradu mohou diváci sledovat jinou dokumentární stanici.

Poskytovatel satelitní televize Skylink pokračuje v redukování HD stanic. Začátkem ledna přišli zákazníci o stanice Travel Channel HD, Fine Living HD a Food Network HD. Minulý týden byly převedeny stanice DocuBox a FightBox z HD do SD rozlišení. Tento týden diváci přišli o další HD kanál – History HD. Tím ovšem oslabování nabídky nekončí. Operátor již oznámil, že brzy dojde k vyřazení stanic FilmBox Family a EroXXX. Nejistý osud je také u stanic, které patří pod skupinu AMC Networks. Operátorovi brzy skončí současná smlouva. V případě neúspěšných jednání a neobnovení smlouvy mohou diváci přijít také o stanice Sport 1 HD, Sport 2 HD, Spektrum HD, AMC Channel, Film+, Minimax, JimJam, TV Paprika a Outdoor Channel.

Od pondělí je pro zákazníky dostupný nový program Travel XP HD, který se nachází na původní pozici po History HD. Stanice se stala součástí balíčků Smart, Multi, Flexi 7, Kombi a Komplet. V blízké době bude dostupná také přes internetovou službu Skylink Live.

Travelxp HD přináší ty nejzajímavější cestopisné a lifestylové programy z bezmála 50 zemí světa, a to bez výjimky vlastní produkce. Kanál je plně lokalizován do češtiny. Jak jsme mohli ověřit, současný dabinky není na vysoké úrovni, což doufejme bude s postupem času lepší. Pro zájemce je k dispozici také původní anglická zvuková stopa.

K této novince již operátor nepřipojil systém Irdeto (CAID: 0D96), ale pouze systémy Irdeto (0624), Seca (0100) a Viaccess (0500). Uživatelé dekódovacích karet ICE s dekodéry Cryptoworks tak tento program již sledovat nemohou. Kartu musí použít už jen v CAM modulech nebo přijímačích s čtečkou Irdeto. Nejedná se však o první program, ke kterému není připojen systém Irdeto (CAID: 0D96). Stejný osud potkal také stanice C Music TV, iConcert, Insight TV HD, Insight TV UHD, Seznam.cz HD a také Outdoor Channel na nové frekvenci. Operátor plánuje postupné utlumení tohoto CAID.

Technické parametry pro příjem Travel XP HD:

  • Družice: Astra 3B (23.5°E)
  • Frekvence: 12.110 GHz
  • Polarizace: H
  • FEC: 3/4
  • SR: 27500
  • Norma: DVB-S2
  • Modulace: 8PSK
  • Kódování: 0624 (Irdeto),0100 (Seca),0500 (Viaccess)