Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Vyhledávejte efektivněji

Vyhledávač od společnosti Google umí více věcí, než by jste si mysleli! Správná definice vám totiž může ušetřit spousty času.

Mezi nejoblíbenější funkce bezpochyby patří počasí, převod měn, sportovní výsledky nebo kontrola pravopisu.

Počasí

Pokud potřebujete zjistit rychle, jaké je počasí rozhodně se vyplatí použít tuto funkci, jelikož nezabere skoro žádný čas a výsledky jsou přehledné. Stačí do vyhledávače zadat definici ve tvaru: počasí název_města. Přičemž za název_města si dosaďte jaké město chcete.

Program kin

Mezi další zajímavé funkce bezpochyby patří také program kin. Zápis je ve tvaru: program kin název_města. Za „název_města“ si dosaďte opět název města ve kterém chcete znát informace o programech kin.

Převody

Převody jednotek se také často hodí… Definici vidíte na obrázku pod tímto textem.

Sportovní výsledky

Pro zobrazení výsledků plánovaných utkání a výsledků zápasů sportovních týmů, zadejte do vyhledávače název týmu nebo ligy.

Další:

Samozřejmě že toto nebyly všechny funkce vyhledávače Google a umí jich mnohem, mnohem víc. Další tipy a triky najdete na oficiální stránce o vyhledávači, která se touto problematikou zabývá. Služby jsou vážně povedené a některé i sám aktivně využívám.

Oficiální stránka s dalšími tipy na zlepšení vyhledávání: http://www.google.com/help/features.html

Written by:

Published on: 1.9.2011

Filled Under: Hlavní strana, vychytávky