Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Garmin představuje nové chytré hodinky se solárním nabíjením!

Americká značka Garmin dnes ve třech inovovaných produktových řadách představila více, než 20 nových modelů hodinek. Jejich společnou vlastností je sklíčko se solárním nabíjením. Technologie, která byla dosud k dispozici pouze u vybraných největších modelů produktové řady Fénix6X, se nyní dostává i do dalších modelových řad. Konkrétně se na solární dobíjení můžete těšit u vybraných modelů řady Instinct, Fénix6S, Fénix6 a Tactix Delta.

Řada Instinct Solar

Garmin Instinct je řada chytrých, sportovních a outdoorových GPS hodinek s vysokou výdrží a odolností. S dobrým poměrem cena/výkon nabízí funkce blízké kultovním hodinkám Garmin Fénix. Mají všestranné sportovní funkce, možnost navigace po trase, vestavěný kompas a barometrický výškoměr. Chybí jim ale například bezkontaktní platby Garmin Pay nebo vyhodnocení VO2Max.

Garmin Instinct Solar

Nově představené modely Instinct Solar vychází z vlastností existující řady Instinct, které ale obohacují o řadu funkcí, mezi kterými najdete: sklíčko se solárním nabíjením, rozšířené možnosti nastavení spotřeby hodinek, expediční GPS režim, PulseOx senzor se základním měřením obsahu kyslíku v krvi, funkci Body Battery a možnost měření srdečního tepu při plavání.

Instinct  Solar jsou mezi novými hodinkami zajímavé ještě jednou věcí, a to výkonem použitého solárního panelu. Zatímco doposud bylo zvykem, že solární sklíčko přidávalo hodinkám Fénix6X (donedávna jediný model hodinek se solárním dobíjením) cca 10% výdrže navíc, Instinct Solar ukazuje při využití solárního nabíjení opravdu zajímavé hodnoty výdrží. Při používání Instinct Solar v režimu chytrých hodinek se při využívání solárního dobíjení zvýší výdrž hodinek o 125% z původních až 24 dní na 1 nabití na neuvěřitelných až 54 dní!! Ještě zajímavější je použití hodinek v úsporném režimu Battery Saver, kde se výdrž až 56 dní prodlouží při využití solárního dobíjení na neomezenou dobu použití. Instinct Solar jsou tak první hodinky v našem sortimentu, které mohou při využití solárního nabíjení být zcela nezávislé na externím zdroji energie!!

Řada hodinek Instinct Solar se dále dělí na 4 podkategorie:

Garmin Instinct Solar - základní modely
1.
 Instinct Solar (MOC 10.990 Kč s DPH), které jsou základní variantou hodinek

Garmin Instinct Solar Camo
2. Instinct Solar Camo (MOC 11.990 Kč s DPH)
, dvojice modelů ve speciální barevné variantě,

Garmin Instinct Solar Tactical
3. Instinct Solar Tactical (MOC 11.990 Kč s DPH)
, dvojice taktických verzí hodinek, které obsahují aplikace pro taktický trénink, bezpečnostní režim Stealth Mode, podporu pro systémy s nočním viděním a dvojí zobrazení souřadnic s podporou vojenského souřadnicového systému MGRS.

Garmin Instinct Solar Surf
4. Instinct Surf (MOC 11.990 Kč s DPH)
, dvojice hodinek obsahující navíc sportovní profil pro surfování na vlnách

Řada Fénix6 Solar a řada Fénix6S Solar

Garmin Fénix6 je aktuálně vlajková řada hodinek značky Garmin. Hodinky spojují chytré, sportovní a outdoorové funkce s civilním vzhledem a vysokou výdrží a odolností. Výčet všech funkcí a možností hodinek by několikanásobně přesáhl rozsah tohoto článku. Více se o hodinkách můžete dozvědět například zde: /fenix-6/5dO

Solární nabíjení bylo dosud výsadou pouze největšího modelu z řady hodinek Fénix6, konkrétně se jednalo o modely s označením Fénix6X Solar. Nově představené hodinky přináší solární sklíčka i do menších verzí hodinek řady Fénix6 a to jak středních Fénix6 Solar, tak i nejmenších Fénix6S Solar.

Garmin Fenix 6 Solar

Co je na nových modelech zajímavé je, že vůbec poprvé Garmin ukázal střední velikost hodinek Fénix6 ve světlé variantě. Ačkoliv se jedná o unisex barevné provedení, model Fēnix 6 PRO Solar Mineral Blue by mohl být náhradou za starší Fénix3 RoseGold, které byly ve své době velmi oblíbené a za které bylo dosud velmi těžké najít náhradu.

Ceny solárních modelů Fénix6 Solar se pohybují v rozmezí od 19.990 Kč do 29.990 Kč.

Řada Tactix Delta Solar

Poslední dvojicí nově představených hodinek jsou taktické hodinky Tactix Delta Solar vycházející platformy hodinek Fénix6X, které jsou ale přizpůsobené pro využití u ozbrojených složek. Podobně jako Instinct Solar Tactical, i Tactix Delta Solar nabízí aplikace pro taktický trénink, bezpečnostní režim Stealth Mode, podporu pro systémy s nočním viděním nebo dvojí zobrazení souřadnic s podporou vojenského souřadnicového systému MGRS. U hodinek najdete navíc bezpečnostní funkci Kill Switch nebo vysoce odolné safírové solární sklíčko.

Garmin Tactix Delta Solar

Řada hodinek Tactix Delta Solar obsahuje tyto dva modely hodinek:

Garmin Tactix Delta Solar

1. Tactix Delta Solar (MOC 27.990 Kč s DPH), které jsou základní variantou hodinek

2. Tactix Delta Solar Balistic (MOC 34.990 Kč s DPH), které jsou doplněné o funkce balistického výpočtu pro střelbu na dlouhé vzdálenosti. Balistické výpočty jsou založené na software od Applied Balistics.

Written by:

Published on: 9.7.2020

Filled Under: tiskové zprávy

,