Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Nové logo: Windows 8

Microsoft uvolnil nové logo pro nadcházející verzi jeho operačního systému, Windows 8. Celý koncept je inspirovaný uživatelským rozhraním Metro, ve kterém je vše rovnáno do různých velkých pestrobarevných čtverců a obdélníků. Primárně se tak hodí na tablety.
Nové logo bude jednobarevné, důraz je kladen na jednoduchost a „čistotu“.  Tento trend minimalismu a zjednodušování je teď v IT hodně oblíbený. Podobnou změnou prošlo třeba i logo oblíbeného internetového prohlížeče Google Chrome.
Uživatelé se už nechali slyšet, že nové logo připomíná vlajku Finska. Modré pozadí s bílými čárami uprostřed má ale budit dojem okna (od Windows). Symbolizovat má rychlost a efektivitu nového operačního systému. Můžeme také pozorovat shody s logem úplně prvního Windows 1.0.
Toto logo se potuluje po internetu už asi týden jako spekulace, ale teprve dnes Microsoft přiznal, že se opravdu jedná o budoucí logo. Okamžitě si našlo své příznivce i odpůrce. Co vy? Líbí se vám?

Ještě pro zajímavost taková časová osa log Windows. U každého loga je uvedena i verze. Celému obrázku pak dominuje nové logo.

 

Written by:

Published on: 17.2.2012

Filled Under: Hlavní strana, novinky, Windows 8