Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

ACTIVE 24 slaví 15 let na trhu s doménou CZ za 15 korun

Společnost ACTIVE 24 slaví v březnu 15 let od počátku svého působení na českém internetovém trhu. Naše firma byla založena v roce 1997 a vypracovala se na předního domácího poskytovatele doménových a hostingových služeb. Narozeniny oslavíme naruby, budeme po celý rok rozdávat dárky, začínáme 15. března s CZ doménou za 15,- Kč.

Do historie a nazpět

Vznikli jsme v roce 1997 jako Globe Internet, ze začátku šlo o malou firmu o několika málo lidech, ze které však rychle vyrostl jeden z hlavních českých hráčů na poli hostingu a registrace domén. V roce 2004 došlo k prodeji Globe Internet a přejmenování společnosti na  ACTIVE 24. Růst naší firmy dokumentují dosahované finanční výnosy. V roce 2000 jsme dosáhli obratu necelých 40 milionů korun, dnes se pohybujeme okolo 110 milionů.

Růst byl způsoben především chutí českých uživatelů prezentovat se na internetu. V roce 2000 bylo v České republice provozováno přibližně 40 tisíc webových prezentací, dnes se počet odhaduje na 250 tisíc. Ještě rychleji rostly CZ domény, v roce 2000 bylo zaregistrováno okolo 50 000, dnes je to přes 900 000 a rychle se blížíme k milionu.

Snažíme se rozvíjet český internet

Během 15 let na trhu jsme se snažili přispívat k rozvoji českého internetu, přičemž velký důraz klademe na bezpečnost. Pomohli jsme v Česku zavést technologii DNSSEC, jako první česká společnost z komerční sféry jsme založili bezpečnostní tým CSIRT, všem zákazníkům chráníme e-maily pomocí technologie DKIM (DomainKeys Identified Mail).

Jako jedni z prvních jsme u nás začali nabízet multihosting, serverová řešení na platformě Windows Server 2008 nebo hosting nejpoužívanějších účetních aplikací. Nainstalovat WordPress, Joomlu nebo Drupal u nás mohou zákazníci jedním kliknutím, k doménám nabízíme jednoduchý web, fotogalerii nebo Superstránku – jednoduchou online vizitku. Přispíváme také k zavedení IPv6 v České republice.

Jsme rovněž aktivními členy v organizacích CZ NIC a NIX, kde trvale hájíme původní myšlenky a zájmy české internetové komunity.

Pomáháme i neziskovému sektoru, jsme hrdým sponzorem Centra Paraple a poskytujeme svoje služby zdarma téměř 150 veřejně prospěšným organizacím.

Naším cílem je spokojený zákazník, kterému nabízíme férový přístup, profesionalitu a stabilní služby. Svoji práci děláme poctivě a snažíme se o to, aby takto fungoval celý internetový byznys.

Slavíme narozeniny, slavte s námi

Narozeniny chceme oslavit trochu netradičně. Místo toho, abychom dárky přijímali, jsme se rozhodli, že je budeme rozdávat. Na první dárek se můžete těšit již 15. března, kdy bude stát registrace CZ domény jen 15 korun. Mimořádné nabídky budeme letos přinášet každý měsíc, proto nás sledujte na našich firemních stránkách www.active24.cz, na FacebookuTwitteru a blogu www.hosting.cz.

Written by:

Published on: 13.3.2012

Filled Under: tiskové zprávy