Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Grafická karta ASUS GeForce GTX 680 v edicích DirectCU II TOP a DirectCU II OC

ASUS představil grafické karty GeForce GTX 680 DirectCU II TOP a GeForce GTX 680 DirectCU II OC určené pro hráče a nadšence toužící po maximálním grafickém výkonu. Model GeForce GTX 680 DirectCU II TOP výrobce přetaktoval na 1201 MHz, což je o 143 MHz vyšší takt než u referenčních karet. Systém chlazení DirectCU II zaručuje oproti běžným kartám o 20 % nižší provozní teploty. Karta využívá 10fázový digitálně regulovaný systém napájení DIGI+ VRM. Lepší možnosti přetaktování a zvyšování napětí lze dosáhnout hardwarově pomocí technologie VGA Hotwire nebo softwarově prostřednictvím programu GPU Tweak. Edice ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II OC disponuje jádrem běžícím na frekvenci 1019MHz schopným navýšení až na 1084 MHz. Tato karta využívá totožného systému chlazení DirectCU II a desky PCB jako verze TOP. Doporučená cena edice DirectCU II TOP je 12 800 Kč s DPH, verze DirectCU II OC stojí 12 600 Kč s DPH.

1201MHz jádro pro plynulé hraní

Karta GeForce GTX 680 DirectCU II TOP je již z výroby přetaktována na 1201 MHz, takže dokáže zprostředkovat plynulejší a živější hraní díky vyšší snímkovací frekvenci. Všechny GPU řady TOP jsou podrobeny množství testů odolnosti proti nadměrnému zahřívání, takže si dokážou poradit i se zátěží při výrazném přetaktování. ASUS navíc použil vylepšenou desku PCB, která dokáže na rozdíl od konkurenčních řešení odolat větší teplotní i mechanické námaze.

Technologie DirectCU II – tišší provoz a lepší chlazení

Systém chlazení ASUS DirectCU II udržuje teploty na dostatečně nízké úrovni a je zárukou vyššího a stabilnějšího výkonu a nižší hlučnosti. O odvod tepla se stará pět celoměděných teplovodivých trubic a dva 100mm odhlučněné ventilátory. Výsledkem jsou o 20 % nižší provozní teploty a o 14 dB tišší provoz, než je tomu u referenčních karet GeForce GTX 680.

Systém DIGI+ VRM s 10fázovou technologií Super Alloy Power

Karta GeForce GTX 680 DirectCU II využívá systém DIGI+ VRM, založený na architektuře používané u základních desek ASUS již od roku 2010, jenž nabízí možnost digitální regulace napájení. Zde použitá verze systému DIGI+ VRM spoléhá na 10fázové napájení a oproti referenčním kartám snižuje napěťové rušení až o 30 %. Menší napěťové rušení se promítá do stabilnějšího napájení, tedy i konzistentnějšího a spolehlivějšího výkonu karty. Karta využívá odolné komponenty Super Alloy Power s antikorozní úpravou – kondenzátory s extrémně dlouhou životností, cívky a tranzistory MOSFET.

Dvojí možnost přetaktování: softwarové i hardwarové ladění

Karta GeForce GTX 680 DirectCU II TOP se dodává se softwarem pro přetaktování ASUS GPU Tweak. Pomocí jeho jednoduchého rozhraní lze upravovat takt jádra karty (včetně nových nastavení pro zvýšení frekvence), přizpůsobovat spotřebu energie, napětí i rychlost ventilátorů. K dispozici je řada přednastavených profilů určených pro různé scénáře a potřeby. Karta obsahuje také technologii VGA Hotwire, využívanou u základních desek ASUS série ROG určené pro hráče. VGA Hotwire umožňuje přesnější regulaci napětí na hardwarové úrovni. Uživatelé mohou připájet dráty přímo k regulátorům napětí, a následně odečítat i upravovat napětí Vcore, Vmem nebo PLL, a tím maximálně zvýšit výkon karty.

Technické parametry

Model GTX680-DC2T-2GD5 (TOP) GTX680-DC2O-2GD5 (OC)
Grafické jádro NVIDIA® GeForce® GTX 680
Standard sběrnice PCI Express 3.0
Grafická paměť 2 GB GDDR5
Základní takt 1137 MHz 1019 MHz
Zvýšený takt 1201 MHz 1084 MHz
Takt paměti 6008 MHz (1502 MHz GDDR5)
Rozhraní paměti 256bitové
Max. rozlišení DVI 2560 × 1600
Výstup DVI 1× (DVI-I)
1× (DVI-D)
Výstup HDMI Ano 1×
HDCP kompatibilní Ano
DisplayPort Ano 1×
Adaptéry v balení 1× napájecí kabel
1× SLI bridge
Software v balení Ovladače a utility ASUS
GPU Tweak
Rozměry  11,8″ × 5,1″ × 2,3″

Written by:

Published on: 30.4.2012

Filled Under: tiskové zprávy