Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

HP Deskjet 5525 Ink Advantage

Konečně jsem si zase mohl pohrát s nějakým novým zařízením. Dostala se ke mně tiskárna od HP, přesněji pak Deskjet 5525 Ink Advantage. Jedná se o All in one řešení (tiskárna, skener, kopírka). Tiskárna se dá mimo USB připojit také bezdrátově napojením na WiFi. Potěší duplex (oboustranný tisk) nebo čtečka paměťových karet. Jako další ze „zajímavostí“ by se dal uvést dotykový display.

V modelu nechybí ani funkce ePrint díky níž můžete tisknout třeba i z druhého konce světa jednoduchým zasláním emailu na přidělenou mailovou adresu od HP. AirPrint zase zajišťuje podporu pro tisk přímo ze zařízení Apple iPad, Apple iPhone či Apple iPod touch.

Také technologie HP Ink Advantage není k zahození, podle výrobce by jste měli se stejnými prostředky vytisknout až dvojnásobek stránek, to se mi bohužel nepodařilo vyzkoušet. Nicméně nějaká úspora rozhodně bude. Dále co se úspor týče se mi líbí i způsob měnění náplní, máte totiž 4 (3 barevné + 1 velká černá) a ne jen jednu (jak to výrobci často zkouší). Výhodou tak je, že když vám dojde třeba modrá (cyan), tak vyměníte jen tu a o další barvy se nestaráte.

Tiskárna vypadá stylově a působí poměrně bytelným dojmem. Jedna z věcí co musím tiskárně ale vytknout je zásobník na papíry. Do toho se jich sice vleze 80, ale pokud byste si je tam chtěli nechat a tiskárnu zavřít, máte smůlu. Tiskárnu prostě s papíry A4 nezavřete.

Přestože by zařízení mělo podle výrobce vynikat vyšší rychlostí, je dle mého rychlost průměrná (11str.mono, 8str.color) a odpovídá ceně. Rozlišení 4800x1200dpi u tisku a 1200dpi u skeneru taktéž není ničím neobvyklým. Z dalších užitečných funkcí umí tiskárna tisknout bez okrajů – 216 x 297 mm – což plně pokrývá formát papíru A4.

Co se mi ale opravdu líbí je skenování přímo do emailu, je to jedna z věcí, na kterou si člověk opravdu rychle zvykne a už nechce jinak. HP má taktéž solidně vyřešené ovladače pro Linux, alespoň v mém případě tak bylo. Instalace proběhla bez jediného problému.

Cena se pohybuje okolo 2 500,- s DPH.

+ Klady

  • WiFi (bezdrátové připojení)
  • Duplex
  • Bezokrajový tisk
  • Zásobníky na 4 barvy (příjemná cena náplní)
  • Dotykový display

– Zápory

  • Zásobník který se nedá zavřít s papíry
  • Rychlost a hlučnost (spekulativní)

Written by:

Published on: 26.11.2012

Filled Under: Hlavní strana, recenze