Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

2 doplňky, které by neměly chybět žádnému webovému vývojáři

Jak asi všichni víte, zabývám se hlavně tvorbou webovek a tak jsem se rozhodl, že se dnes s vámi podělím o dva skvělé doplňky do mého oblíbeného prohlížeče Chrome.

Chrome Sniffer

je opravdu velice užitečné rozšíření, díky kterému se jednoduše dozvíte, jaké technologie používá stránka, na které právě jste. Že by vám to nějak pomohlo ve vývoji se sice říci nedá, ale člověk má alespoň přehled nad tím, co používá konkurence. Nebo můžete obkoukávat využití daných jazyků a knihoven od různých úspěšných, nebo hezkých webů.

Odkaz: https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-sniffer/homgcnaoacgigpkkljjjekpignblkeae

sniffer

Web developer

Objevil jsme jej asi před pár měsíci a dlouho mi ležel jen tak nevyužit. Až nedávno jsem se podíval, co vlastně všechno umí, a je to paráda. Např. pokud ladíte responsivní design, můžete si nechat zobrazit na pár kliků stránku, kde je hned několik základních zobrazení – mobil, tablet, tablet na šířku, malý tablet,… Dovolí vám smazat cache, cookies, session cookies. Vypnout všechny styly, zobrazit styly pro tisk. Skrýt obrázky, či obrázky na pozadí.

Opravdu, tento doplněk nabízí spousty možností pro ladění a myslím si, že by neměl nikomu kdo pracuje s weby chybět.

Odkaz: https://chrome.google.com/webstore/detail/web-developer/bfbameneiokkgbdmiekhjnmfkcnldhhm

unnamed

Written by:

Published on: 17.5.2013

Filled Under: Hlavní strana, vychytávky, Vývoj webu