Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Společnost Apple představuje iPhone 5c – dosud nejbarevnější iPhone

Zcela nový design, plný skvělých funkcí v pěti úžasných barvách

CUPERTINO, Kalifornie – 10. září 2013 – Společnost Apple dnes představila iPhone  5c se zcela novým designem, který je plný nových skvělých funkcí v pěti úžasných  barvách – modrá, zelená, růžová, žlutá a bílá. iPhone 5c je vytvořen na základě funkcí, které lidé znají a milují, jako například nádherný 4palcový Retina displej,  úžasně vysoký výkon čipu A6 a 8megapixelový fotoaparát iSight – to vše se  skvělou výdrží baterie. Zařízení iPhone 5c nabízí více pásem LTE než jakýkoliv  další smartphone na světě, obsahuje zcela novou kameru FaceTime HD a systém  iOS 7, což je ta nejvýznamnější aktualizace iOS od uvedení původního iPhonu.

iphone-5c

„iPhone 5c je vše, co byl iPhone 5, a něco navíc – ve zcela novém designu plném  skvělých funkcí,“ řekl Philip Schiller, senior viceprezident divize Worldwide  Marketing společnosti Apple. „iPhone 5c je navržen s nádherným  polykarbonátovým krytem, který při držení v ruce dává pocit vysoké pevnosti.“

iPhone 5c má zcela nový design vytvořený z jednoho bloku polykarbonátu s  tvrdou povrchovou úpravou a s ocelí vyztuženým rámem pro pocit pevnosti a  robustnosti. V ocelovém rámu jsou uloženy interní komponenty a zastává také  funkci vícepásmové antény. Tělo přístroje je jednolitá a bezešvá struktura s tvrdou  povrchovou úpravou, která zajišťuje odolný a neuvěřitelně lesklý povrch. Jako  doplněk ke zcela novému designu zařízení iPhone 5c společnost Apple vytvořila  měkká a matná pouzdra s polstrováním z mikrovláken, která představují velmi  záměrný kontrast k lesklé a tvrdé povrchové úpravě. Tato elegantní silikonová  pouzdra, s jedinečnou maskou z kruhových otvorů, umožňují prosvítání  barevného pozadí, a s pěti barvami zařízení iPhone 5c a šesti barvami pouzder je  možné vytvořit desítky zábavných kombinací.

iPhone 5c je vybaven všemi funkcemi, které zákazníci u iPhonu 5 milují, a  spoustou dalších věcí. Čip A6, navržený společností Apple, poskytuje neuvěřitelný výkon a energetickou účinnost se skvělou výdrží baterie, takže téměř vše, co se  zařízením iPhone 5c děláte, je úžasně rychlé, od spouštění aplikací a načítání  webových stránek, po stahování e-mailových příloh. iPhone 5c má okouzlující  4palcový displej Retina a 8megapixelový fotoaparát iSight, ten nejoblíbenější fotoaparát na světě. iPhone 5c je také vybaven kamerou FaceTime HD pro ještě lepší hovory FaceTime a autoportréty. Se systémem iOS 7 navíc můžete poprvé v  historii uskutečňovat hlasové hovory FaceTime.

iPhone 5c umožňuje ještě snazší připojování k vysokorychlostním sítím, s  podporou až 13 bezdrátových pásem LTE¹, což je více, než kterýkoliv jiný smartphone na světě. S rychlostmi stahování až 100 Mb/s² můžete procházet,  stahovat a streamovat obsah ještě rychleji. iPhone 5c je vybaven podporou  dvoupásmového Wi-Fi 802.11 a/b/g/n pro až 150 Mb/s² a technologií Bluetooth  4.0. iPhone 5c nabízí úžasných 10 hodin hovoru v sítích 3G, až 10 hodin  procházení internetu v sítích Wi-Fi a LTE a až 8 hodin v sítích 3G, až 10 hodin  přehrávání videa a až 40 hodin přehrávání audia.³

iPhone 5c je vybaven systémem iOS 7, tou nejvýznamnější aktualizací iOS od  uvedení původního zařízení iPhone. Tento systém má úžasné nové uživatelské  rozhraní, je zcela přepracovaný s elegantní barevnou paletou, výraznými  funkčními vrstvami a nepatrnými pohyby, díky kterým budí dojem, že je jako živý.  Systém iOS 7 je navíc navržený tak, aby se doplňoval s úžasným vzhledem  zařízení iPhone 5c, s odpovídajícími tapetami a průhledností, které zajišťují  barevné sladění celého přístroje. Systém iOS 7 má stovky skvělých nových funkcí,  včetně Ovládacího centra, Oznamovacího centra, vylepšeného multitaskingu,  funkce AirDrop, vylepšených aplikací Obrázky a Safari a služby Siri a představuje  iTunes Radio, bezplatné internetové rádio založené na hudbě, kterou posloucháte  v iTunes.⁴

iPhone 5c umožňuje přístup k revolučnímu obchodu App Store, který nabízí více  než 900 000 aplikací pro uživatele zařízení iPhone, iPad a iPod touch ve 155  zemích po celém světě. K dnešnímu dni bylo z obchodu App Store staženo více  než 50 miliard aplikací. Ten zákazníkům nabízí neuvěřitelné množství aplikací ve  23 kategoriích, včetně novin a časopisů v aplikaci Kiosek, her a zábavy, firemních  aplikací, zpravodajských aplikací, sportovních aplikací, zdraví a fitness a  cestování.

Mezi nejoblíbenější aplikace v obchodu App Store se řadí aplikace iPhoto, iMovie,  Pages, Numbers a Keynote navržené přímo pro iOS. Ty jsou nyní při koupi zařízení  iPhone 5c nabízeny zdarma ke stažení. Aplikace iPhoto a iMovie umožňují  provádět ještě více věcí (než jste si kdy mysleli) s vašimi fotografiemi a filmy a s  aplikacemi Pages, Numbers a Keynote můžete v zařízení iPhone, iPad nebo iPod  Touch vytvářet a sdílet úžasné dokumenty, tabulky a prezentace.

Ceny a dostupnost iPhone 5c se dodává v modré, zelené, růžové, žluté a bílé. Pouzdra pro iPhone 5c  budou k dostání v modré, zelené, růžové, žluté, černé a bílé. iPhone 5c bude k  dostání v USA, Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Hongkongu, Japonsku,  Portoriku, Singapuru a Spojeném království v pátek, 20. září. iOS 7 bude k  dispozici jako bezplatná aktualizace softwaru od středy 18. září pro iPhone 4 a  novější, iPad 2 a novější, iPad mini a iPod touch (5. generace). Některé funkce  nemusí být dostupné u všech produktů.

  • ¹ Síť LTE je dostupná u vybraných operátorů. Rychlosti sítí závisí na sítích  operátorů, u kterých získáte podrobnější informace.
  • ² Založeno na teoretických rychlostech, skutečné rychlosti se mohou lišit.
  • ³ Výdrž baterie závisí na nastavení zařízení, jeho používání a dalších faktorech.  Skutečné výsledky se mohou lišit.
  • ⁴ iTunes Radio bude k dispozici současně s představením iOS 7 v USA.

Společnost Apple je tvůrcem počítačů Mac, těch nejlepších osobních počítačů na  světě, systému OS X, sady iLife a iWork a profesionálního softwaru. Společnost  Apple je se svými přehrávači iPod a online obchodem iTunes tahounem digitální  hudební revoluce. Společnost Apple od základu změnila mobilní telefon svým  revolučním zařízením iPhone a obchodem App Store, a prostřednictvím zařízení  iPad definuje budoucnost mobilních multimediálních a výpočetních zařízení.

Written by:

Published on: 18.9.2013

Filled Under: tiskové zprávy