Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Nový tablet Samsung Galaxy Tab A poprvé na českém trhu

Praha 7. května 2015 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. uvádí na český trh nováčka mezi tablety Samsung Galaxy Tab A. Tenký a lehký tablet s operačním systémem Android 5.0 Lollipop je vybavený čtyřjádrovým 1,2 GHz procesorem, až 2GB RAM (dle varianty), 16GB úložištěm a Micro SD slotem pro 128GB externí úložiště. Novinka bude od zítřka k dostání od 8 499 Kč.

„Galaxy Tab A je stylový, lehký tablet s výkonem, který naši zákazníci od řady Samsung Galaxy očekávají. Díky nízké hmotnosti a profilu pouhých 7,5 mm se Galaxy Tab A pohodlně drží v ruce a snadno se ovládá. Nový poměr stran, který optimalizuje zážitek ze sledování, nabízí zákazníkům společně s vyspělou technologií fotoaparátu jedinečnou kombinaci stylu a obsahu za příznivou cenu,“ vysvětluje Karel Plaček, produktový manažer pro tablety společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Optimální zážitek ze sledování

S ohledem na zákaznické preference má tablet Samung Galaxy Tab A netradiční poměr stran 4:3, aby poskytoval nejlepší možný zážitek ze sledování. Díky tomuto poměru je čtení obsahu webových stránek a elektronických knih a časopisů přirozenější.

Prémiový obsah jako dárek

Aby si majitelé Samsung Galaxy Tab A užili tablet naplno, získávají předinstalovaný prémiový obsah zdarma jako dárek. Prostřednictvím Galaxy Gifts si mohou stáhnout aplikace The New York Times, The Economist či Kindle pro Samsung. Nechybějí ani české elektronické časopisy Reflex a Blesk pro ženy nebo sportovní deník Sport s půlročním předplatným zdarma. V rámci aplikace Wooky dostanou uživatelé zdarma také dvě elektronické knihy.

samsung galaxy tab a side

Vyspělý fotoaparát

Nový tablet má ve své výbavě 5Mpix zadní (hlavní) fotoaparát a 2Mpix přední fotoaparát. Automatické ostření zajišťuje vynikající ostrost snímků a režim One Shot umožňuje snadno přepínat mezi režimy One Click Mode a One Click Recording. Samung Galaxy Tab A dokáže zachytit až 20 snímků po sobě jediným dotykem díky funkci nepřetržitého snímání.

Nové uživatelské rozhraní

Změny se dočkalo rozvržení domovské obrazovky Samsung Galaxy Tab A, aby odpovídalo novému poměru stran 4:3. Uživatelé mohou například snadno přesouvat soubory do složky Moje soubory pomocí jednoduchého pohybu drag & drop. Rozšířený prostor pro notifikace dává možnost zobrazit až pět oznámení na uzamčené obrazovce současně. V horní části obrazovky se tak místo oznámení nachází zjednodušené rozložení kontaktů a seznam oblíbených kontaktů se zobrazuje vždy nahoře.

Rozšířený režim Kids

Režim Kids, který si lze stáhnout přes Galaxy Essentials nebo Galaxy Apps, přináší rodičům možnost kontroly nad tím, jak děti Galaxy Tab A používají. Mohou tak mít přehled o době strávené na tabletu a aplikacích a funkcích, ke kterým mají děti přístup. Tato kontrola probíhá i skrze generované zprávy o činnosti uživatele. Díky režimu Kids si děti mohou nastavit svou pestrou domovskou obrazovku a využívat speciální funkce včetně hudby, kreslení, nálepek a zvláštních sekcí „Přátelé“ a „Hraní“. Funkce Multi-Kids Profile navíc umožňuje, aby si vlastní profil uživatele vytvořilo na jednom zařízení až šest dětí.

SideSync 3.0

Bezproblémové sdílení obrazovek, oken i dat mezi tabletem a monitorem počítače zajišťuje SideSync 3.0. Tato funkce zahrnuje i vzdálená oznámení o hovorech a textových zprávách. Díky funkci Document Share mohou uživatelé jednoduše přesouvat soubory z obrazovky tabletu na monitor.

Quick Connect

Prostřednictvím funkce Quick Connect* se zobrazují videa z tabletu Galaxy Tab A na televizorech Samsung Smart TV. Také lze streamovat živé televizní vysílání ze Smart TV na Galaxy Tab A či na obrazovce Smart TV procházet informace o počasí, aktuálním čase a plánu dne.

*Funkci Quick Connect lze využít pouze na televizorech Tizen 2015, které podporují BLE.

Microsoft Apps

Majitelé Galaxy Tab A mohou využívat kompletní sadu předinstalovaných aplikací a služeb společnosti Microsoft. Díky Microsoft Office, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft OneNote a Microsoft OneDrive (úložiště s kapacitou 100 GB na dva roky) snadno upraví a uloží dokumenty i fotky. Prostřednictvím aplikace Skype zůstanou ve spojení s lidmi, na kterých jim nejvíce záleží.

Snadná správa obsahu s vylepšeným S-Pen

Tablet Samsung Galaxy Tab A ve verzi s S-Pen je vynikající volba pro uživatele, kteří hledají praktické zařízení splňující pracovní i osobní nároky. Díky S-Pen lze tablet ovládat podobně jako s počítačovou myší, takže se požadovaný obsah snadno označuje a přesunuje. Funkce Smart Select navíc zachycuje snímky a vyjímá text. Majitelé Samsung Galaxy Tab A budou mít také vždy přehled o svém harmonogramu, jelikož pomocí S-Pen mohou vytvářet okamžité aktualizace v S-Planner. Navíc má Tab A s S-Penem speciální tlakocitlivou vrstvu rozeznávající různé úrovně tlaku (S-Penem na jeho povrch), díky tomu je ideálně použitelný pro biometrický podpis. Případně jako ideální výukový prostředek simulující klasické psaní na papír.

 

Samsung nabídne speciální polohovací pouzdra (EF-BT550P) v černém a bílém provedení. Pouzdro lze nastavit do tří univerzálních poloh: Viewing Mode pro optimální zážitek při sledování videa; poloha Touch, která zajišťuje ideální úhel při používání tabletu na rovném povrchu; a Typing Mode, který naklání displeje tak, že usnadňuje uživatelům psaní. Pouzdra pro Samsung Galaxy Tab A se začnou prodávat začátkem června za doporučenou maloobchodní cenu 1 399 Kč s DPH. Varianta polohovacího pouzdra v šedé barvě a látkovém provedení (EF-BT550B) bude dostupná v polovině května za cenu 1 399Kč s DPH.

Samsung Galaxy Tab A v černé a bílé barvě je dostupný v následujících verzích za doporučenou maloobchodní cenu:

* Tab A s WiFi – 8 499 Kč s DPH

* Tab A s LTE – 10 099 Kč s DPH

* Tab A s WiFi a s S-pen – 10 299 Kč s DPH

 

 

 

Written by:

Published on: 16.5.2015

Filled Under: tiskové zprávy

,