Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Neskutečných 95 milionů vyrobených objektivů NIKKOR!

Slavte s námi a s Nikonem! Celkový počet vyrobených objektivů NIKKOR pro fotoaparáty Nikon s výměnnými objektivy dosáhl 95 milionů kusů. Sečteno bylo 90 různých typů objektivů, včetně kategorie pokročilých kompaktů řady Nikon 1.

95mil_lens_logo_EnA jaké jsou letošní zajímavé NIKKOR kousky? Tak třeba teleobjektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR, jež zavedl optický člen Fresnelovy čočky, díky čemuž se podařilo dosáhnout nejlehčího objektivu ve své třídě (300 mm objektivy, autofocus, pevné ohnisko, FullFrame a dostupné k datu 6. ledna 2015) na světě.

Dosáhnout neskutečného čísla 95 milionů pomohly i dva nové profi superteleobjektivy s nejlehčí konstrukcí ve třídě. A to AF-S NIKKOR 500 mm f/4E FL ED VR a AF-S NIKKOR 600 mm f/4E FL ED VR. Ve třídě DX zase zazářil svou kompaktností AF-S DX NIKKOR 16-80 mm f/2,8-4E ED VR.

Zurab Kiknadze, produktový manažer pro objektivy, příslušenství a software společnosti Nikon Europe, říká: „Společnost Nikon má silnou tradici vývoje objektivů vysoké kvality. Naše řada NIKKOR i nadále spojuje špičkové optické technologie s technologiemi, které byly vyvinuty exkluzivně společností Nikon v naší dlouhé a úspěšné historii.“

NIKKOR objektivy využívají nejnovější inovace společnosti, včetně světově proslulé antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat a výkonného systému redukce vibrací. Fluorové vrstvy účinně odpuzují širokou škálu nečistot, jako jsou prach a špína, voda, olej a mastnota.

AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR

AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR

Zajímavost – název NIKKOR vznikl přidáním písmene „r“ – což byla běžná praxe tvorby názvů objektivů v té době. K názvu „Nikko“, zkratce do latinky převedeného japonského názvu společnosti Nippon Kogaku K.K. To byl původní název používaný při založení firmy.

Written by:

Published on: 28.7.2015

Filled Under: Hlavní strana, novinky

,