Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Nová sportovní stanice 213 zahájila testovací vysílání na satelitu Thor 6

Již v sobotu – 1. října 2016 odstartuje nový sportovní kanál s názvem 213. Televize se chce zaměřit primárně na slovenský sport, což naznačuje i její slogan: „213 fandí domácemu športu a kultúre”.

Název stanice se může zdát poměrně neobvyklý, ovšem se sportem je spojen více než dost – je to symbol stupně vítězů, což lze vidět i v grafice loga.

213-logo

Aktuálně největším lákadlem sportovní stanice 213 mají být přenosy z nejvyšší fotbalové Fortuna ligy. O této informaci diváky informuje přímo prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák v krátké promo smyčce, která je již nyní dostupná na satelitu Thor 6.

Televize dostane šanci výběru až po RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska), která má právo první volby a po skupině Markíza, která má právo druhé volby. Na 213 tedy zbývá třetí pozice pro výběr zápasu. Provozovatel stanice však jedná o nákupu vysílacích práv pro další sportovní obsah, ten má tvořit 80% vysílání.

Díky satelitní distribuci mohou již nyní naladit novou televizi zákazníci satelitních platforem freeSAT, Digi TV a MagioSAT, stejně jako všichni ti, kteří využívají příjem z pozice 0,8° W. 213 vysílá nekódovaně – FTA (Free To Air), pro příjem tedy není zapotřebí žádná dekódovací karta.

213-promo

Přesný program stanice 213 zatím není znám, stejně jako není dostupný elektronický programový průvodce (EPG).

Technické parametry pro příjem 213:
Družice: Thor 6 (0,8°W)
Frekvence: 12 380 MHz
Polarizace: Vertikální
FEC: 5/6
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulace: QPSK

Název: 213
Provider: ST (Slovak Telekom)
Kódování: Není (FTA)
Rozlisení: 720 x 576
video PID: 7102 (MPEG-4/SD)
audio PID: 7103

Written by:

Published on: 27.9.2016

Filled Under: novinky, TV Vysílání

, , , , , ,