Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Konec Muzika CS, Kino CS a Doku CS, start Československo HD a Festival HD

Mediální společnost Film Europe, která provozuje placené kanály Film Europe, Doku CS, Muzika CS a Kino CS, dnes spustila dva nové filmové kanály ve vysokém rozlišení – Československo HD a Festival HD. Zároveň došlo k ukončení vysílání stanice Kino CS a bude následovat i konec Muzika CS.Česloslovensko HD logo

První novinkou je filmový kanál Československo HD, který se exkluzivně věnuje filmům a dokumentům z období od 28. října 1918 do 31. prosince 1992. Československo HD nahradil program Kino CS, který už nadále nebude na našem trhu dostupný. Nový program vysílá v čase od 04:00 do 22:00.

Festival HD logoDruhou novinkou od Film Europe je Festival HD. Jde o první tematický filmový kanál v HD kvalitě, který nabízí divákům špičku světové festivalové kinematografie. Festival HD je televizním a VOD obrazem úspěšného festivalového kino projektu Be2Can – přehlídky oceněných a soutěžních filmů z třech největších filmových festivalů v Benátkách, Berlíne a Cannes.

Nepříjemnou zprávu si připravila společnost Film Europe pro všechny fanoušky staré dobré české a slovenské hudby. Vysílatel nadále nepočítá se stanicí Muzika CS a plánuje ukončit vysílání k 30. listopadu 2016. Program Doku CS má ukončit své vysílání také, bližší termín ovšem zatím stanoven není.

U stanice Film Europe se nic nemění, bude vysílat i nadále.

Stanice Muzika CS, Kino CS a Doku CS byly u satelitního poskytovatele Skylink odpojeny a nahrazeny novými programy Československo HD a Festival HD.

Muzika CS a Doku CS jsou stále součástí IPTV služby O2TV nebo T-Mobile TV. První zmíněná stanice se v těchto nabídkách bude nacházet ovšem pouze do 30.11., kdy bude její vysílání ukončeno.