Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Jak vypnout podpis programu Avast v patičce emailu

Jeden z nejpopulárnějších antivirových programů, tuzemský Avast, už pomalu neví, čím dalším otrávit jeho používání. Antivir svým uživatelům hází klacky pod nohy už od chvíle, kdy jej chcete nainstalovat. Spolu se samotným antivirovým programem se vám do počítače dostanou naprosto zbytečné programy, jako Software updater, inspektor Wi-Fi, Cleanup (má čistit počítač od zbytečného software) a herní režim. Jak tento balast odinstalovat v případě, že chcete používat pouze antivirový program, jsme vám již psali.

A pokud si tyto součásti odinstalujete, Avast vám je stejně bude vnucovat v podobě neustále vyskakujících upozornění. Jen málo co dokáže člověka naštvat, jako tohle.

Tedy, je tady ještě jedna věc, která mě dnes naprosto vytočila. Nainstaloval jsem si po dlouhé době Avast do mého počítače a začal vyřizovat pracovní emaily. A hle, z ničeho nic mám v patičce emailu hlášku „Bez virů. www.avast.com„.

Nestačil jsem se divit, co se stalo a proč mám v emailu něco, co tam mít nechci. Nejprve jsem si myslel, že se jedná jen o informaci na mém počítači, ale ouha, tahle hláška se procpala do patičky emailu a odeslala se. To vše bez mého vědomí a aniž bych tuto funkci povolil.

Mnoho z vás si řekne, že je přece skvělé, když má email bez virů. Jenže, ono to tak super není. V žádném případě nemáte stoprocentní jistotu, že jsou přílohy v emailu bez virů. Jednak tenhle podpis může do emailu vložit kdokoliv i ručně a může to být právě úmyslný šiřitel, nebo tvůrce viru. Dále pak nikdy nemáte stoprocentní jistotu, že je email bezpečný, antivir nemusí nový druh viru znát a odhalit jej.

A ještě něco, všimněte si toho textu. V patičce se píše jen „Bez virů“. Ale co je bez virů? Přílohy mailu, nebo počítač, ze kterého byl email odeslán? Pokud si myslíte, že přílohy v emailu, pak vězte, že tím Avast myslí počítač, ze kterého byl email odeslán. Šokující, že?

Takže jak se téhle zrůdnosti zbavit? Můžete odinstalovat Avast a nepoužívat jej. Což je vlastně to nejlepší, co můžete udělat. Zbavíte se všech otravností okolo a budete mít jistotu, že od programu, na který spoléháte, nedostanete ránu do obličeje. Schopných free antivirů, které nedělají tyhle obludnosti je mnoho a ve většině případů si vystačíte i s předinstalovaným Windows Defender.

Ale pak je tady druhá možnost. A to vkládání podpisu antiviru do patičky emailu zakázat. To provedete v programu Avast v „Nastavení“, kde v „Obecné“ odškrtnete „Do emailů přidávat podpis Avast“. A to je opravdu všechno, protože Avast opravdu nekontroluje všechny soubory až při nahrávání.

Written by:

Published on: 11.6.2017

Filled Under: návody

, , , ,