Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Windows 7 a Sandy Bridge

Poměrně často slýchávám různé otázky jako: „Přeinstaloval jsem nový počítač a ten mi teď nefunguje, zapne se, systém se startuje a pak se mi restartuje a zase vše od začátku“ a podobné.
Vzhledem k tomu, že Windows 7 byl vydán 22. října 2009 je jasné, že v sobě nemůže obsahovat i ovladače pro novou platformu Sandy Bridge. Ta byla uvedena na trh jen chvíli po novém roce(2011). Procesor označený Sandy Bridge si totiž dokáže sám od sebe přetaktovávat různá jádra a díky tomu zvyšovat výkon. Druhá novinka je, že integrovaná grafická karta je součástí procesoru. Nejčastěji se s touto technologií můžete setkat třeba u procesorů Intel Core I5 Sandy Bridge.

Tak a teď řešení: Microsoft vydal 15.3.2011 SP1(Service Pack 1), který obsahuje ovladače i pro tuto platformu. A tím je problém vyřešen. Pokud máte možnost dostat se instalačnímu CD Windows 7 se SP1 tak toho využijte a poté si zaregistrujte vlastní sériové číslo. A nebo pokud nemáte tuto možnost a máte pouze originální cd Windowsů tak je možné si jej updatovat a vytvořit si vlastní instalační cd již se SP1. Já jej osobně nikdy nedělal, ale kdyby byl velký zájem tak bych byl ochoten vypracovat nějaký ten tutoriál.

Written by:

Published on: 28.7.2011

Filled Under: Hlavní strana, návody