Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Recenze: Tablet MPMAN MP1027

Konečně jsem se dostal k recenzi také nějakého tabletu. Volba padla na 10″ MPMAN MP1027. Kdysi za 7, teď už za 6 tisíc nabízí poměrně slušnou výbavu:

  • 8GB vnitřní paměti
  • 512MB RAM
  • rozlišení 1024×600
  • procesor 1GHz
  • podpora videa 1080p
  • HDMI, USB, 3,5mm Jack
  • váha: 700g

Testoval jsem jej asi 2 měsíce. Už ale po prvním dni jsem došel k názoru, že je to nepoužitelný tablet. Neudrží Wi-Fi (internet), deformuje obrázky – roztahuje a zužuje je. Video sice v rozlišení 1080p přehraje, ale je kostičkované (pixely) až běda. Tablet běží na stařičkém Androidu 2.2, který je dělaný pro mobily, nějaká ta hláška, že se telefon vypíná vás tedy asi nepřekvapí.

 

Dalším šokem byla i skutečnost, že v Androidím tabletu chybí Android Market. Výrobce zřejmě nechtěl platit Googlu za povolení… U dovozce mi dokonce poradili, ať si jej stáhnu a nainstaluji sám, že to není žádný problém. :-D Absencí Android Marketu jste ale jakožto uživatel vlastně se všemi užitečnými aplikacemi skončil . Nějaká náplast v podobě alternativního marketu Get Jar nebo předinstalovaného AppsLib tuto ránu ani nezakryje. Chybí základní aplikace jako iVysílání, iDnes, Óčko TV, Google+. Spousty her…
V přístroji dále jako by byla nějaká chyba s kamerou. Za žádnou cenu se mi nepodařilo zprovoznit videohovory pomocí aplikace Skype. Ano, zkoušel jsem asi čtyři verze, ani jedna nejela.
Po měsíci úplně odešel G-senzor (překlápění obrazu podle natočení) u fotek a videí. Abych ale pouze nehanil, tak hru Angry Birds si na tom zahrajete vzhledem ke zbytku celého přístroje docela dobře.
Ještě se vrátím k Wi-Fi, ta byla zkoušená na třech různých routerech a jednom mobilu, který byl použit jako Wi-Fi hotspot. Spadla vždycky v intervalu od 3 – 20 minut.
Ke vší smůle se ještě po měsíci objevily hlášky při vstupu na různé weby typu: „Stránka nemohla být načtena z důvodu moc přesměrování k dané stránce.“ nebo „Neautorizovaný přístup (ke stránce google.com nebo živě.cz).

Myslím, že už není co dodat. Tento tablet nikomu nedoporučuji, opravdu nestojí ani za ty peníze. Jde vidět, že ke snížení ceny měli zřejmě oprávněný důvod. Přinese vám více nervů a starostí, než radosti.

Celkový verdikt vzhledem k ceně: 2/10

Celkový verdikt: 1/10

Vysvětlení:
Celkový verdikt vzhledem k ceně: Jedná se o přibližné posouzení produktu v dané cenové relaci, jelikož  není úplně objektivní porovnávat produkty různých cenových hladin (4 a 12 tisíc je určitě rozdíl ve všem).  Nicméně to neznamená, že by levnější tablet nemohl být kvalitní a byla by škoda, kdyby získal zbytečně málo bodů.
Celkový verdikt: Srovnání s produkty všech výrobců a cenových hladin.


Written by:

Published on: 19.2.2012

Filled Under: Hlavní strana, recenze