Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Zajímavý doplněk: Google Now v kartě prohlížeče

Na internet se dostal zajímavý doplněk pro Google Chrome, který přidává funkcionalitu Google Now (známe z Androidu 4.1+). Ta se stará o zobrazování aktuálních informací v závislosti na místě, času a zvycích daného uživatele. Jezdíte každé ráno do práce? Google Now vám nabídne navigaci a spočítá pravděpodobnou dobu potřebnou pro dojetí do cíle. Další funkce by se daly přirovnat k virtuální pomocnici Siri od Apple (sčítání, odčítání, odpovídání na dotazy,…).

A právě tuto, mírně odlehčenou a upravenou vychytávku nám přináší doplněk pro prohlížeč Google Chrome s názvem „New Tab Page“. Jak můžete vidět na obrázku níže, mohla by podobná stránka nahradit oblíbený, avšak končící iGoogle. Po stisknutí nové karty se nám tak zobrazí vyhledávač, nejčastěji navštěvované stránky, blok s novinkami (zatím se mi nepodařilo najít jak nastavit české zprávy), počasí, blok s aplikacemi.

Doufejme, že se bude Google inspirovat a sám co nejdříve přispěchá s vlastním, oficiálním a ještě lepším řešením.

 

Odkaz ke stažení: https://chrome.google.com/webstore/detail/new-tab-page/cikkigamncoobkmpenfdeniclmehdidh

googlenow

Written by:

Published on: 18.4.2013

Filled Under: Hlavní strana, novinky, vychytávky