Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

SwiftKey, prémiová klávesnice pro váš Android

Nebaví vás už vaše stávající defaultní Androidí klávesnice? Neumí nějakou z funkcí, která by se vám líbila? Přesně pro tyto případy je zde SwiftKey. Firma nedávno přešla z placeného modelu na free, čímž si získala mnoho nových fanoušků. Samozřejmě nic není úplně zadarmo, hezké klávesnice jsou za příplatek realizovaný in-app platbami.

Jak už název napovídá, klávesnice je zaměřená na rychlé psaní. Dociluje toho pomocí „flow“, jinak řečeno, prostě jezdíte bez zvednutí prstu po písmenkách, která byste normálně stiskli. V mnoha případech je to efektivnější způsob psaní a s dobrou predikcí může rapidně zvýšit vaši efektivnitu při psaní. V základu nabízí přes 60 jazykových slovníků, podporuje 800 různých smajlů. Na výběr pak máte z více než 50 vzhledů pro perfektní sladění se stylem vašeho telefonu. Některé jsou zdarma, ty hezčí si musíte samozřejmě zakoupit a to buď samostatně, nebo ve zvýhodněném balíčku.

Pro co nejpřesnější předpověď dalšího slova se klávesnice sama učí podle vašeho stylu psaní. Do začátku můžete databázi naplnit třeba daty z Facebook Messengeru, Gmailu, Google+, Twitteru, či SMS. (Osobně jsem to nezkoušel, protože znáte NSA :-D :-D.) Šťouráte-li se rádi v nastavení, budete v ráji. Já zmíním například možnost upravení si zobrazování a funkčnosti některých prvků na obrazovce. Osobně třeba preferuji samostatný řádek s čísli nad klávesnicí, namísto dlouhých podržení kláves.

Analytik svého psaní bude v ráji také! Zajímá vás počet opravených překlepů, ušetřených úhozů, nebo kolik jste našoupali prstem po obrazovce? Jste na správním místě, dokonce se dozvíte i nárůst efektivity v procentech. Jako sportovec se můžete zlepšovat i ve své přesnosti v úhozu na klávesy, skvěle k tomu poslouží teplotní mapa.

V přizpůsobení zobrazení klávesnice budu pokračovat. Zajímavou funkcí je možnost odepnutí klávesnice ze spodní části telefonu, posunout si ji pak můžete úplně kamkoliv. 5 velikostí určitě také nikoho nezklame. Majitele phabletů rozhodně osloví možnost layoutu pro psaní jednou rukou. Pak je zde ještě jeden rozdělený režim, jež si dovedu představit při psaní na šířku.

Nakonec se nabízí velká otázka do budoucna pro ostatní podobné placené aplikace. Z mého pohledu je přístup in-app plateb mnohem příjemnější. Vyzkoušíte si aplikaci a když vás baví, prostě vývojáře podpoříte a ještě z toho získáte nějaký profit. Už nespočetněkrát jsem si koupil tímto stylem nějakou vychytávku. Osobně v tom vidím velký potenciál.

Přestože je SwiftKey výborná, při její instalaci na oficiální ROMku od Samsungu (Galaxy Note 2, Android 4.2.2) jsem se setkal s její totální nefunkčností. Nešly stáhnout jazykové balíčky, nenačítaly se náhledy klávesnic atd. Na custom rom (Paranoid Android 4.4.3) vše běhá jak má. Každopádně vřele doporučuji vyzkoušet, za mě je asi nejlepší ve svém oboru. Klávesnice si bere zhruba něco okolo 80 – 110 MB RAM, takže bohužel nic pro stroje s malou pamětí.

Stránka aplikace: http://swiftkey.com/en/

Cena: Zdarma, in-app platby za pěknější klávesnice

Stáhnout
Android app on Google Play

Written by:

Published on: 25.6.2014

Filled Under: Hlavní strana, mobil, novinky

, , , ,