Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Úvodní článek

Vážení čtenáři,

jmenuji se Filip Suchomel a jsem novou posilou do redakce PCDAYS. Se svými kolegy se Vám snažíme naservírovat co největší množství kvalitních informací ze světa IT. Samozřejmě chápu, že jsou mezi námi lidé, které moderní technologie zajímají, ale neradi je spojují rovnou s problematikou PC, notebooků, tabletů, popřípadě jiných zařízení. Právě v této mé rubrice se chci věnovat spojení IT a automobilů. Neobvyklé, že ano?

Znalejší řeknou, že to je věc už stará, použití počítačů v automobilech. Ano, souhlasím, v automobilech se nachází množství malých řídících jednotek, které postupně řídí chod celého automobilu, ale kdybych chtěl psát o těchto malých počítačích, bylo by to trošku zavádějící na těchto stránkách.

Mou vizí je psát o tzv. Infotainmentech, nebo také zábavních systémech moderních vozů. Nic Vám to neříká? Kdo z Vás má ve svém automobilu rádio nebo navigační systém, který je vybaven hlasovým ovládáním, funkcí připojení telefonu pomocí technologie Bluetooth, USB a SD slotem, funkcí zrcadlení mobilního telefonu nebo dokonce možností nastavování jízdních režimů. No ano, přesně tohle si můžeme představit pod tím špatné vyslovitelným slovem infotainment.

fabia-prehled-6reasons-05

Pokusím se Vám postupně zprostředkovat co nejpřesnější informace o těchto technologiích napříč spektrem automobilek, protože si myslím, že je tomuto tématu věnováno velmi málo pozornosti. Doufám, že se mi to bude dařit.

Written by:

Published on: 7.3.2015

Filled Under: Hlavní strana, Inteligence v autech

,