Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Google už najde i ztracený telefon, klíče stále zbývají

Všechny telefony s Androidem se dočkaly updatu, avšak nemusíte si nic stahovat. Vylepšení se totiž dočkal především samotný vyhledávač Google, a právě jeho se změna týkala nejvíce.

Od doby vymyšlení prvního zámku a klíče, nás všechny najednou z ničeho nic začalo trápit ztrácení klíčů a zabouchávání si dveří. Jen co zanikly telefonní budky, přidalo se i známé ztrácení mobilních telefonů. U Androidu se o hledání a prozvánění dlouhou dobu starali samotní výrobci. Sám si pamatuji na své první HTC s webovými vychytávkami Sense. Nejednalo se ale o nic uživatelsky přívětivého.

Vyhledáváním fráze „gps mobile locator“ jste se často mohli dostat na stránky vtipálků, kteří se náramně bavili nad vaší nepříjemnou situací. Sami si můžete vyzkoušet, jak byste se ještě před pár dny cítili: https://www.sat-gps-locate.com/demo-2

gps-sat-mobile

 

Taková služba je v případě opravdové nouze skutečně k nakopnutí.

Když se do hledání pustí Google

Okolností proč se právě Google pustil do implementace této funkce může být mnoho, jako nejpádnější důvod bych ale viděl ztrátu telefonu některým ze zaměstnanců :-D.

Telefon najdete jednoduchým zadáním jedné z následujících frází do políčka vyhledávání:

  • „mobile locator“
  • „find my phone“
  • možná přijdete i na něco dalšího

findmyphone google

Je potřeba zmínit, že pro správnou lokalizaci je potřeba, aby měl telefon zapnutou Wi-Fi a internet. Což jak jistě uznáte značně celou možnost využití této služby limituje. Především z důvodu malé kapacity baterie přijde často i na manuální „battery management“, se kterým se vytratí i všechny nenažrané funkce.

Poslední vychytávkou je i možnost prozvonění. Klíče jsou ale stále od podobného zpracování na míle daleko (nepočítaje různé GPS přívěšky). Snad budou co nejdříve nahrazeny právě mobilem, nebo chytrými hodinkami.

Všechna svá zařízení pak můžete mít pod kontrolou také přes Manažer Android zařízení. https://www.google.com/android/devicemanager

Nakonec otázka na závěr, hledali jste někdy telefon?

Written by:

Published on: 16.4.2015

Filled Under: Hlavní strana, návody, vychytávky

, , ,