Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Spouštějte androidí aplikace přímo v prohlížeči!

Kdo by neznal Chrome OS, nenáročný a jednoduchý operační systém pro chromebooky. Tento systém trpí závažným problémem, neumí spouštět běžné aplikace a je potřeba hledat cloudové náhrady. To by se ale mělo změnit. Dlouhodobým plánem Googlu je dostat aplikace z Androidu do prohlížeče ve formě rozšíření.

Způsobů, jak na počítači spouštět emulované aplikace je mnoho, Google ARC Welder je však tím nejsnazším. Jak již název vypovídá, pochází přímo z dílen Googlu a aktuálně funguje v rámci beta testování. Program ARC Welder se instaluje do prohlížeče jako doplněk a zabírá lehce přes 300MB.

2015-04-14 17_01_00-ARC Welder - Chrome Web Store

ARC Welder však nefunguje jako store (obchod s aplikacemi), ale jako emulátor, který dokáže spustit nahrané APK balíčky. V první řadě je potřeba se k takovému balíčku dostat. K tomu může dopomoct například APK4Fun, zkušenější uživatelé si dokážou APK balíček vypreparovat ze svého smartphonu sami.

2015-04-14 17_01_53-APK4Fun - Download APK for Fun Android Apps & Games

Po nahrání balíčku do aplikace nám program nabídne možnosti spuštění – orientaci spuštěné aplikace (landscape, portrait), v jakém prostředí ji spustit (tabletové, smartphonové, maximalizované) a přístup ke schránce. Po spuštění se APK balíček nainstaluje s požadovaným nastavením a aplikace se spustí. Velkou výhodou je i to, že se nainstalovaná aplikace objeví v prohlížeči jako doplněk.

2015-04-14 17_04_42-ARC Welder

Bohužel je možné mít takto nainstlaovanou zatím jen jednu aplikaci. Pokud byste chtěli mít více aplikací a přistupovat k nimi, nejspíše narazíte na zásadní problém – data, která jste do aplikace vložili zde nebudou (nedojde k přepsání APK balíčku). Je tedy nutné si vygenerovat ZIP archív a přistupovat k aplikaci přes export v ZIPu.

2015-04-14 17_10_24-Instagram

Ne všechny aplikace však fungují – zejména pak ty, které jsou více provázané s hardwarem. Původnímu určení, tedy testování vlastních aplikací, tento program vyhovuje a je bezpochyby lepší, než mnohé emulátory.

Written by:

Published on: 14.4.2015

Filled Under: Hlavní strana, návody

, ,