Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Nova Sport 2 a Nova International, to jsou plánované novinky od CET 21

Provozovatel televizní skupiny Nova, společnost CET 21, může spustit další stanici. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání licenci pro kanál Nova Sport 2.

aktuální logo Nova Sport

aktuální logo Nova Sport

Získaná licence umožňuje společnosti CET 21 šířit program Nova Sport 2 prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (internetu na VOYO) a rovněž distribuci programu přes satelit.

Stanice bude poskytována v českém jazyce. Nova Sport 2 bude podle licenčních podmínek sportovní kanál, který se bude vysílat na území České a Slovenské republiky. Satelitní i internetová licence platí 12 let.

CET 21 získala krom licence pro program Nova Sport 2 také „internetovou“ licenci pro stanici Nova Sport 1. Sportovní program Nova Sport 1 může vysílat v Česku i na Slovensku. Tato licence platí 12 let.

Stanice Nova Sport bude přejmenována na Nova Sport 1. RRTV povolila přejmenování tohoto programu. Skupina NovaGroup tak bude mít dva sportovní programy pod značkou Nova Sport.

Zatím není známo, u kterých satelitních providerů se nový kanál Nova Sport 2 objeví.

Mediální skupina Nova si nechala nedávno zaregistrovat nové logo pro kanál Nova Sport. To bude pravděpodobně použito pro kanály Nova Sport 1 i Nova Sport 2. Kanál Nova Sport vysílá se současným logem od října 2008, kdy prošel kanál Galaxie Sport rebrandingem a změnil se právě na Nova Sport. Můžeme si povšimnout, že z loga úplně zmizela červeno-modrá spirála a logo je nyní pouze černobíle.

plánované logo Nova Sport

plánované logo Nova Sport

Vznik kanálu Nova Sport 2 ovšem není jedinou novinkou, kterou NovaGroup připravila. Společnost se připravuje na start nového programu Nova International. Ten by měl nahradit všechny programy na Slovensku, které spadají pod skupinu Nova (mimo Nova Sport). Konkrétně to jsou programy TV Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov a Telka. Tyto programy nabízejí Slovenští provideři, i když na ně nemají povolení.

Nova International má přinést pouze vlastní tvorbu, jako je Ordinace v růžové zahradě, Televizní noviny, Koření, Doktoři z počátků aj.