Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Selfie je nebezpečnější než žralok!

Závislost na stylu focení sebe sama (tzv. selfie), nabývá na nebezpečnosti. Lidé se snaží ze svých cest v zahraničí ulovit tu nejlepší fotku, aby se s ní pochlubili svým známým na sociálních sítích, a právě to se už 12 lidem stalo letos osudným.

Turistická památka Taj Mahal si vybrala svou oběť, když při focení selfie zemřel pádem ze schodů 66-letý japonský turista. Jeho společník se zranil. Porovnáme-li to s útokem žraloků, jež mají letos na svědomí 8 obětí, bavíme se o více než 30 % větším nebezpečí.

selfies-vs-sharks-mashable

Zdroj: http://mashable.com/2015/09/21/selfie-deaths

Co z toho plyne? Bojíte-li se koupání v moři se žaloky, měli byste zvážit focení své selfie na lodi…

Zní to celé jako vtip, ale bohužel není. Jedná se o tragickou událost a všichni bychom se měli zamyslet, jestli by nebylo lepší věnovat se na svých výletech v neznámém prostředí více okolí, namísto focení autoportrétů.

Další zmínky o vražedných selfie byly zapříčiněny pády, srážkou s vlakem, nebo nedodržením bezpečnosti při používání nebezpečného vybavení. Nebylo daleko ani od útoku medvěda. Waterton Canyon v Denveru (Colorado), musel být zavřený, protože lidé obtěžovali svými selfie tyčemi divoké medvědy. Stejně tak otravní fanoušci na Tour de France obtěžují svými selfie cyklisty.

Se zprávou přišel Mashable.com: http://mashable.com/2015/09/21/selfie-deaths/?utm_cid=mash-com-fb-socmed-link#TkgYNb43akkm

Written by:

Published on: 22.9.2015

Filled Under: novinky