Ahoj, vypadá to, že používáte AdBlock... :-)

Usilovně jsme pracovali na zakomponování reklamy, aby nebyla pro čtenáře rušivá. Příjmy z reklam tento web živí, bez nich bychom jej nemohli provozovat. Budeme moc rádi, když to s námi zkusíte a přidáte si nás do výjimek. Děkujeme!

MENU

Porouchal se vám notebook? V autorizovaném servisu se vám oprava může prodražit!

Notebooky už nepatří mezi cenově nedostupná zařízení, která byla doménou určité cílové skupiny. Naopak se doslova masově rozšířily a jen málokdo dnes přenosný počítač nevyužívá. Dokonce se zdá, že si s desktopy vyměnily místo. Bohužel i v tomto segmentu elektroniky byla až několikanásobně nižší pořizovací cena vykoupena horší kvalitou zpracování. Když k tomu přičteme vyšší výkon, není se čemu divit, že většina notebooků již nevydrží tak dlouho v provozu, jak tomu bylo v jejich prvopočátcích. Vadný komponent však nemusí být důvod pro pořízení nového modelu!

Proč je oprava v autorizovaných servisech tak nákladná?

Když notebook vypoví službu v rámci záruční lhůty, logicky ho pošlete do autorizovaného servisu. Technici většinou vymění celou základovou desku, protože mají striktní instrukce přímo od výrobce. To zákazníkovi nevadí, proč by taky mělo. Problém může nastat v momentě, kdy se na autorizovaný servis obrátíte ve chvíli, kdy už počítač v záruční lhůtě není. Často totiž není nutné měnit celou základovou desku, ale jen nefunkční komponent, jehož cena je výrazně nižší. V praxi se může prodražit také nefunkční displej, jehož kompletní výměna také nemusí být nezbytně nutná.

pcdays_cz_abax_cz_01

Nabízí se otázka, zda je servis porouchaného notebooku rentabilní, když se cena za opravu přiblíží pořizovací ceně daného zařízení. Odpověď zní ano, ale nikoliv v autorizovaném servisu. Na druhou stranu budete muset o to pečlivě vybírat, protože zdaleka ne každý neznačkový servis disponuje moderním zázemím a vysoce kvalifikovanými techniky.

Nechte si opravit notebook levněji!

Nechcete-li šlápnout vedle, vsaďte na dlouholeté zkušenosti firmy ABAX Servisní centrum s.r.o., která zajišťuje opravy notebooků všech značek. Náhradní díly nakupuje od výrobců a světových distributorů, a proto může nabídnout nejnižší ceny. Rukama techniků měsíčně projdou stovky notebooků a většina oprav je realizována do jednoho týdne.

pcdays_cz_abax_cz_02

Zda se oprava notebooku vyplatí i vám, posuďte sami na základě vstupní diagnostiky. ABAX působí v rámci celé České republiky a postará se i o dopravu do servisu a zpátky. Mohly by se vám hodit následující kontakty:

Chcete-li se o opravách notebooků dozvědět další důležité informace nebo si zadat poptávku, pokračujte na www.abax.cz.

Written by:

Published on: 28.10.2015

Filled Under: inzerce